HomeHL-9Ενώπιον της δικαιοσύνης οι διακινητές των 70 μεταναστών

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι διακινητές των 70 μεταναστών

Πρόκειται για άντρες αιγυπτιακής καταγωγής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρωί της Κυριακής 11/02, δύο άτομα αιγυπτιακής καταγωγής, που φέρονται ως οι διακινητές των υπόλοιπων 70 μεταναστών που διασώθηκαν το πρωί του Σαββάτου, πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα και του ανακριτή.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε κακουργηματικές ποινικές διώξεις ενώ στη συνέχεια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία με αποτέλεσμα να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή το πρωί της Τρίτης.

Η σύλληψή τους σχετίζεται με το περιστατικό όπου το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες έμεινε ακυβέρνητο 48 ναυτικά μίλια νότια των Καλών Λιμένων.

Οι 72 μετανάστες μεταφέρθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου 10/02 στο κτίριο του παλιού ΚΤΕΛ, στο Ηράκλειο, όπου προσφέρθηκε προσωρινό καταφύγιο.

Αναμένεται ότι οι 70 από αυτούς θα αναχωρήσουν από το νησί απόψε και θα μεταφερθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Πληροφορίες υποδεικνύουν ότι οι 72 μετανάστες που συνελήφθησαν ανήκουν στην Αιγυπτιακή και Συριακή καταγωγή. Σύμφωνα με αναφορές, ο προορισμός τους ήταν η Ιταλία.

Οι μετανάστες ζήτησαν βοήθεια, όταν το σκάφος τους έμεινε ακυβέρνητο, ενώ στην επιχείρηση διάσωσής τους συμμετείχε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, σκάφος του Λιμενικού και εμπορικά πλοία.

Η δικαστική διαδικασία περιμένει τώρα τους δύο συλληφθέντες, καθώς οι αρχές ερευνούν τα γεγονότα περαιτέρω.

Να υπενθυμίσουμε πως τους μετανάστες περιέθαλψε ο Ερυθρός Σταυρός και θα το κάνει μέχρι να αποχωρήσουν από την Κρήτη.

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση