HomeHL1-GreeceΠυρήνες της Φωτιάς: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το χτύπημα που σχεδίαζαν

Πυρήνες της Φωτιάς: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το χτύπημα που σχεδίαζαν

Τι χτύπημα ετοίμαζε το κορυφαίο στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τι χτύπημα ετοίμαζε το κορυφαίο στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς»; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που πέρασαν χειροπέδες στον 45χρονο ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 76 χρόνια ποινή κάθειρξης και αποφυλακίστηκε το 2019. Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισής του ήταν και η εμφάνιση του στο ΑΤ Πειραιά κάθε 5 ημέρες.

«Η πληροφορία έφτασε σε εμάς μέσω καταγγελίας πριν από περίπου δέκα ημέρες. Βάσει αυτής ο καταδικασθείς για τρομοκρατία θα προμηθευόταν από τους άλλους τρεις συλληφθέντες ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Δεν έδωσε στοιχεία για το πότε, όμως. Εμείς δεν χάσαμε καθόλου χρόνο και άμεσα μέσα από τις απαραίτητες ενέργειες  έγινε άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Το παν ήταν να προλάβουμε την επίθεση που φέρεται να σχεδίαζε», λένε στο ethnos.gr αστυνομικοί της Ασφαλείας.

 «Κράτησε το στόμα του κλειστό»

Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι όπου έμενε ο 45χρονος δεν προέβαλε καμία απολύτως αντίσταση, με βάση τις ίδιες πληροφορίες. «Ήταν ήρεμος, δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα», σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, δεν είπε τίποτα απολύτως στους αστυνομικούς, καθώς φέρεται να «επέλεξε να κρατήσει το στόμα του κλειστό» και ό,τι ήταν να πει το είπε στη Δικαιοσύνη.

Μετά την απολογία του το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας του επέβαλλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα χωρίς αναστολή. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο», υποστηρίζοντας ότι το πιστόλι που βρέθηκε μέσα στο σπίτι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια για λόγους αυτοπροστασίας.

«Υπάρχουν απαντήσεις στις σημειώσεις;»

Στο ίδιο σπίτι, ωστόσο, εκτός από το πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα, βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλα, δεκάδες φυσίγγια, αρκετές συσκευές τηλεφώνου, 2 λαπτοπ, 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια, σιδερογροθιά αλλά και ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο με εμπειρία στο να προσέχει τις συνδιαλέξεις του. Τώρα όλα αυτά θα αναλυθούν και πιστεύουμε ότι μπορεί στις σημειώσεις να βρούμε σημαντικές απαντήσεις», υπογραμμίζουν αρμόδιες πηγές.

apologia-eisagelea-pirines-fotias1

Η σχέση με τους άλλους συλληφθέντες

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας περιγράφουν τον 45χρονο ως έναν άνθρωπο που «το έπαιζε σε διπλό ταμπλό».

Χαρακτηριστικά σχολιάζουν: «Ξέρουμε τη σύνδεση με την τρομοκρατία και ξέρουμε ότι στη φυλακή ήρθε κοντά με στελέχη της Greek Mafia. Μπορεί αυτή η ποσότητα που βρήκαμε να ήταν για τρομοκρατική επίθεση; Μπορεί να ήταν για κάποιο μήνυμα στη νύχτα; Έχει κάνει άλλες επιθέσεις όλα αυτά τα χρόνια που είναι εκτός φυλακής; Όλα αυτά τα ερευνάμε και σύντομα θα έχουμε απαντήσεις, γιατί κοιτάμε συνδυαστικά και άλλες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της προανάκρισης».

Οι δύο ΟΥΚάδες και ο Ρουμπέτης

Μαζί με τον 45χρονο συνελήφθησαν άλλοι τρεις και ανάμεσά τους δύο μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Τι δήλωσε ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων

Σε δήλωσή του ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων ανέφερε: «Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν. Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν «συνεργασίας» ποινικών – τρομοκρατών «επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ.» αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς, που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν πλημμεληματικές κατηγορίες και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα.

Και οι δύο είναι γνώριμοι των Αρχών. Ειδικότερα ο ένας είχε συλληφθεί το 2012, όταν με την μοτοσικλέτα του παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά μια μητέρα με τα δύο ανήλικα παιδιά της, εγκαταλείποντάς τα θύματά του. Συνελήφθη ξανά το 2013, καθώς σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη.

Ο δεύτερος είχε συλληφθεί το 2014 στην Καλαμάτα για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εξωσχολικού αθλητισμού, καθώς είχε βρεθεί να κατέχει εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και πυροβόλων φωτοβολίδων τύπου στυλό. Το 2020 σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για επικίνδυνη σωματική βλάβη και το 2023 συνελήφθη γιατί οδηγούσε χωρίς δίπλωμα.

Ο ίδιος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με τον 38χρονο Βασίλη Ρουμπέτη που εκτελέστηκε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Συνολικά, στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

χειροβομβίδα,

πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,

281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

φορητός ασύρματος,

αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους 6 γραμμαρίων,

υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

αλεξίσφαιρο γιλέκο,

πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

5 μαχαίρια, από τα οποία 3 αναδιπλούμενα,

4 σιδερογροθιές,

ρόπαλο,

φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4πυρσοί,

αναβολικές ουσίες,

αμπούλες αερίου,

11 κινητά τηλέφωνα,

6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

ethnos.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση