HomeΕΛΛΑΔΑΜάνδρα – Ξεσπάει ο γιος του Χρήστου Γιαλιά: Γιατί να το περνάω αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά;

Μάνδρα – Ξεσπάει ο γιος του Χρήστου Γιαλιά: Γιατί να το περνάω αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά;

Ο Γιώργος Γιαλιάς, αντιδήμαρχος Μάνδρας, είχε ζήσει ανάλογο δράμα και με τη μητέρα του, Φρειδερίκη Καρζή, που δολοφονήθηκε το 2018

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συντετριμμένος είναι ο γιος του Χρήστου Γιαλιά και αντιδήμαρχος Μάνδρας, Γιώργος Γιαλιάς που είχε την ατυχία μέσα σε έξι χρόνια να ζήσει τις δύο δολοφονίες των αγαπημένων του γονιών. Του πατέρα του και επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά που δέχθηκε δολοφονική επίθεση το βράδυ της Τετάρτης, στην περιοχή της Μάνδρας, λίγο πριν φτάσει στο σπίτι του, αλλά και της μητέρας του, Φρειδερίκης Καρζή, η οποία το 2018 βρέθηκε δολοφονημένη με δύο σφαίρες στο κεφάλι, στην αυλή του σπιτιού της.

Φίλοι, γνωστοί και συγγενείς, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τραγική είδηση, δεν έχουν σταματήσει να παίρνουν τηλέφωνο τον Γιώργο Γιαλιά και την οικογένειά του για να συλλυπηθούν για τον πατέρα του. Το παράπονό του για τις δύο άγριες δολοφονίες των γονιών του, μεγάλο. «Γιατί να το περνάω όλο αυτό το μαρτύριο δεύτερη φορά; Γιατί δύο φορές, γιατί;» λέει στο protothema.gr, προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να συνειδητοποιήσει το κακό που έχει συμβεί στην οικογένειά του.

Οι δύο άγριες δολοφονίες των γονιών του Γιώργου Γιαλιά

Άγνωστοι έστησαν ενέδρα θανάτου στον επιχειρηματία Χρήστο Γιαλιά την Τετάρτη το βράδυ, τον οποίο αφού πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και τον σκότωσαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ακολούθως έβαλαν φωτιά και τον έκαψαν με προφανή στόχο να εξαφανίσουν κάθε ίχνος που θα μπορούσε να οδηγήσει σ’ αυτούς.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών οι οποίοι διέφυγαν με μηχανή. Το όχημα βρέθηκε στην οδό Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στο σημείο επιχείρησαν πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά. Από τις έρευνες της ΕΛΑΣ, βρέθηκαν, δίπλα από το καμένο όχημα, κάλυκες, ενώ εντός του οχήματος, εντοπίστηκε Καλάσνικοφ το οποίο εκτιμάται ότι είναι το όπλο της δολοφονίας που πέταξαν οι δράστες μετά την εκτέλεση.

Ο Χρήστος Γιαλιάς ήταν ιδιοκτήτης εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία κρεάτων με εκατοντάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, υπήρξε ιδιοκτήτης και παράγοντας τριών ποδοσφαιρικών ομάδων παράγοντας και συγκεκριμένα της ΑΟ Τρίκαλα, του Πανελευσινιακού και του Μανδραϊκού.

Το 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά και μητέρα του Γιώργου, Φρειδερίκη Καρζή στα σκαλιά του σπιτιού της στη Μάνδρα. Την σκότωσαν με δυο σφαίρες στο κεφάλι, στην αυλή του σπιτιού της. Ο Χρήστος Γιαλιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή τότε στο σημείο της δολοφονίας καθώς, αν και είχε ξαναπαντρευτεί, διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την πρώην σύζυγό του.

«Θα ψάξει η αστυνομία… Όλα… Έχω εμπιστοσύνη εκεί, θα την βγάλει την υπόθεση, δεν υπάρχει περίπτωση. Δεν ξέρουμε και εμείς τι είναι, γιατί άμα ήξερα δε θα είχα κάνει κάτι;» είχε δηλώσει ο Χρήστος Γιαλιάς για την δολοφονία της πρώην συζύγου του.

Σημειώνεται ότι κατά την αστυνομία το κίνητρο για τη δολοφονία της γυναίκας ήταν η ληστεία και δράστες αλλοδαποί που πίστευαν ότι θα είχε πάνω της χρήματα: Της είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι της ενώ επέστρεφε από το καζίνο. Στην τσάντα της ωστόσο υπήρχε μόνο ένα ρολόι.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση