HomeHL-GreeceΔολοφονία Γιαλιά: Πώς έστησαν τη μαφιόζικη ενέδρα θανάτου – Τον εκτέλεσαν σε 30 δευτερόλεπτα

Δολοφονία Γιαλιά: Πώς έστησαν τη μαφιόζικη ενέδρα θανάτου – Τον εκτέλεσαν σε 30 δευτερόλεπτα

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει τη δολοφονία και κατάφεραν να κινηθούν χωρίς να αφήσουν ίχνη που θα τους προδώσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες πληροφορίες για τη μαφιόζικη εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων οι δράστες φαίνεται να παρακολουθήσαν αρκετές μέρες την περιοχή όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου κι έτσι είχαν βρει δρομολόγια προκειμένου να φύγουν από το σημείο της δολοφονίας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Χαρτογράφησαν την περιοχή

Από τις έρευνες της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση περιοχής κι είχαν διαλέξει χωματόδρομους για το δρομολόγιο διαφυγής τους μέσα από το βουνό μετά την διάπραξη της δολοφονίας.

Όσον αφορά τον οδηγό της μοτοσικλέτας φαίνεται ότι είναι έμπειρος με ικανότητα να οδηγεί μοτοσυκλέτα βράδυ και σε τέτοιους δρόμους. Επίσης φαίνεται ότι κινήθηκε σε σημεία που δεν υπάρχουν κάμερες.

Η συνολική διάρκεια της εκτέλεσης του επιχειρηματία στην Μάνδρα ήταν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα οι δράστες πριν φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης εξαφάνισαν τα ίχνη τους, πετώντας το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήσαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Τα κρυμμένα όπλα

Στο μεταξύ όπλα και μεγάλο χρηματικό ποσό εντοπίστηκαν στο σπίτι του Χρήστου Γιαλιά μετά από έρευνα της αστυνομίας το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο βρέθηκαν συνολικά πέντε όπλα δύο όπλα και συγκεκριμένα πιστόλια και περίστροφα, για τα οποία ο 59χροονο επιχειρηματίας δεν είχε άδεια.

Επίσης, βρέθηκαν και 10.000 ευρώ σε μετρητά.

Τα όπλα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να ελεγχθούν εάν έχουν χρησιμοποιηθεί σε έκνομες ενέργειες.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Στο «μικροσκόπιο» από χθες μπαίνει εκ νέου και η δολοφονία της πρώην γυναίκα του Χρήστου Γιαλιά. Το 2018 και πάλι στη Μάνδρα, η Φρειδερίκη Καρζή έπεσε νεκρή με δυο στο κεφάλι, μετά από νυχτερινή έξοδο σε καζίνο.

Η μητέρα των παιδιών του Χρήστου Γιαλιά, έπεσε θύμα ενέδρας που της είχε στήσει ένα άτομο, στην αυλή του σπιτιού της. Την σκότωσε και βούτηξε την τσάντα που κρατούσε. Με τους αστυνομικούς τότε να κάνουν λόγο για ληστεία μετά φόνου.

Μέσα στην τσάντα της 50χρονης Φρειδερίκης Καρζή υπήρχαν χρήματα και ένα ακριβό ρολόι. Με τον Χρήστο Γιαλιά τότε να σπεύδει στο σπίτι και να δηλώνει σοκαρισμένος. Σχεδόν 6 χρόνια μετά, στο στόχαστρο δολοφόνων βρέθηκε και ο ίδιος.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση