HomeHL-9Δημοσκόπηση: Ένα στους δύο ενδιαφέρονται «λίγο ή καθόλου» για τις ευρωεκλογές – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Δημοσκόπηση: Ένα στους δύο ενδιαφέρονται «λίγο ή καθόλου» για τις ευρωεκλογές – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα στις 9 Ιουνίου 2024

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αδιάφορες είναι για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού οι ευρωεκλογές σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τέσσερις μήνες πριν κληθούν οι πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη το ενδιαφέρον των πολιτών δεν μοιάζει «ζεστό» με μόλις το 14% να απαντά «πολύ» στο ερώτημα πόσο σας ενδιαφέρουν, 35% να λέει «αρκετά», 25% «λίγο» και 25% «καθόλου».
capture2

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco, για λογαριασμό του Alpha, οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωεκλογές. Όπως αναμενόταν τα ζητήματα οικονομίας βρίσκεται στην κορυφή με 38%. Ακολουθούν τα κοινωνικά θέματα με 17% και η ιδεολογία με 16%.
capture3

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει «όχι» και το 30% «ναι».

Συσπειρώσεις κομμάτων

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Πρώτο παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.
capture1

Η έρευνα «μετρά» και τους δημοφιλέστερους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον Νίκο Δένδια να συγκεντρώνει 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.
capture4

Θυμίζουμε πως στο πρώτο μέρος της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 28,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 10,2% και το ΚΚΕ, με διαφορά μία μονάδα και κάτι από την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση, καταγράφει 9,1%.
capture5

Διαφήμιση
Διαφήμιση