HomeHL-TOPΤροχαίο στην Κρήτη: Συγκινεί η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα – «Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή»

Τροχαίο στην Κρήτη: Συγκινεί η γιαγιά του 2χρονου Νικόλα – «Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή»

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την τελευταία του πνοή άφησε ο μικρός Νικόλας, το δύο ετών αγοράκι, που νοσηλευόταν από τις 28 Ιανουαρίου στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε στις στροφές της Λυγαριάς Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το όχημα στο οποίο επέβαινε το αγοράκι, με τη μητέρα και τη γιαγιά του, συγκρούστηκε με βαν, που οδηγούσε ένας 38χρονος, το οποίο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω στο ΙΧ. Πρώτα «έφυγε» από τη ζωή η γιαγιά του μωρού, η 59χρονη Μαρία, που οδηγούσε το λευκό αμάξι και λίγες ημέρες μετά «έσβησε» και το εγγονάκι της, που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί με τη μητέρα του.
troxaio-lygaria
«Πώς να είμαι παιδί μου; Έφυγε το παιδάκι μας, το μωρό μας. Πονάμε» δήλωσε στο Mega και το Live News η άλλη γιαγιά του 2χρονου Νικόλα, που έδινε μεγάλη μάχη στην εντατική για σχεδόν δύο εβδομάδες αλλά λίγο μετά τα μεσάνυχτα έσβησε στα χέρια των γιατρών.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της άλλης γιαγιάς του 2χρονου Νικόλα:

«Χτες βράδυ στις 12.30 μας το είπαν. Πάλευε, πάλευε στην εντατική. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτή η ελπίδα χάθηκε» ανέφερε η γιαγιά του βρέφους.

«Υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουμε στη ζωή αλλά δυστυχώς οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν τέτοιες που ήταν μη αναστρέψιμο», δηλώνει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

«Χάλια είναι, πώς να είναι; Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε το εγγόνι του» πρόσθεσε η γιαγιά για τον παππού ενώ για την κόρη της περιέγραψε: «Χάλια είναι το παιδί μου. Με φάρμακα είναι, κλαίει. Το παιδί της έχασε. Τι να κάνει; Μάνα είναι. Τι να κάνει μια μάνα; Νοσηλεύτηκε για το πόδι της, δεν μπορεί, με το »πι» πηγαίνει σιγά σιγά, δεν μπορεί, ζαλίζεται», συμπληρώνοντας: «Πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και από την μια πλευρά και από την άλλη. Ο γαμπρός μου και η κόρη μου πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ο γαμπρός μου την λατρεύει την κόρη μου».

troxaio-lygaria1

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Όλα έγιναν μεσημέρι της 28ης Ιανουαρίου στον ΒΟΑΚ, στο ύψος της Λυγαριάς.

Έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή, με το μίνι βαν που οδηγούσε 38χρονος να βγαίνει ξαφνικά εκτός πορείας και να συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Είναι σοκαριστικό πως ο παππούς του βρέφους ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο από πίσω κι επομένως είδε μπροστά στα μάτια του την θανατηφόρα σύγκρουση, που στοίχισε τη ζωή στη σύζυγο και το εγγόνι του.

-Χάλια είναι πως (να μην είναι). Έχασε τη γυναίκα του. Έχασε το εγγόνι του.

-Η κόρη σας πώς είναι;

-Χάλια είναι το παιδί μου. Με φάρμακα είναι, κλαίει. Το παιδί της έχασε. Τι να κάνει; Μάνα είναι. Τι να κάνει μια μάνα.

-Με την υγεία πώς είναι γιατί νοσηλεύτηκε;

-Ναι, ναι το πόδι της. Δεν μπορεί, με το «Πι» πηγαίνει σιγά – σιγά. Δεν μπορεί, ζαλίζεται.

«Ήμασταν τόσο αγαπημένη οικογένεια»

Οι Άγιες Παρασκιές έχουν βυθιστεί στο πένθος από τις 28 Ιανουαρίου. Θρηνούν για την απώλεια της 59χρονης Μαρίας, που ήταν πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο και είχε αφιερώσει τη ζωή της στο μεγάλωμα των παιδιών και των εγγόνων της.

«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Τη λάτρευε όλη η τοπική κοινωνία. Ένας ξεχωριστός άγγελος ήτανε», αυτά λέει ο γιος της 59χρονης στο LIVE NEWS.

Είναι ο Στάθης Αυγουστάκης, θείος του αδικοχαμένου βρέφους που έχει προσφέρει σπουδαίο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Πλέον τα δάκρυα είναι μόνο πόνος και οδύνη… Μια οικογένεια από το Ηράκλειο της Κρήτης που ήταν δεμένη και αγαπημένη, βρέθηκε να χάνει γιαγιά και εγγόνι μέσα σε δέκα ημέρες.

«Πολύ αγαπημένη οικογένεια. Και από την μια πλευρά και από την άλλη. Ο γαμπρός μου και η κόρη μου πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Ο γαμπρός μου την λατρεύει την κόρη μου», ανέφερε η άλλη γιαγιά του βρέφους.

Όπως λέει η γιαγιά του βρέφους, ο Θεός τους δίνει δύναμη να μαζέψουν τα κομμάτια τους με την απώλεια του μικρού Νικόλα να υπερβαίνει όλους και όλα.

megatv.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση