HomeHL-9Περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη κατάσχεσε η Ουκρανία

Περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη κατάσχεσε η Ουκρανία

Ο επιχειρηματίας είχε περιληφθεί σε λίστα ολιγαρχών που εξυπηρετούν τη Ρωσία στον πόλεμο. Στο στόχαστρο και η σύζυγός του. Τι ακριβώς κατασχέθηκε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας για τη διαφθορά έκανε δεκτή την αξίωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη και της συζύγου του, μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Νωρίτερα, ο Ιβάν Σαββίδης είχε συμπεριληφθεί μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του κ. Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα, το δικαστήριο είπε ότι η σύζυγός του, Κυριακή, εμφανίζεται ονομαστικά ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αν και ο σύζυγός της είναι ο ιδιοκτήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση