HomeHL-GreeceΤέλος οι Αλκυονίδες μέρες – Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Τέλος οι Αλκυονίδες μέρες – Έρχεται κακοκαιρία με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Χαλάει ο καιρός την επόμενη εβδομάδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Αλκυονίδες μέρες φεύγουν και από την Κυριακή ο καιρός χαλάει και πάλι με έντονες βροχοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας. Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας καταγράφηκε η υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία με 23,9 °C. Αρκετές περιοχές έφτασαν μέχρι τους 22 °C.

Ωστόσο, από την Κυριακή αλλάζει το σκηνικό του καιρού με τους μετεωρολόγους να παρακολουθούν τα καιρικά δεδομένα λεπτό προς λεπτό. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τελευταία Αλκυονίδα ημέρα το Σάββατο όπου ο καιρός θα διατηρηθεί γενικά αίθριος καιρός με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή.

-Την Κυριακή αλλαγή του καιρού κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι τοπικά έντονες κυρίως στα βορειοδυτικά. Στα πελάγη οι νοτιάδες τοπικά θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ και θα έχουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

-Τη Δευτέρα τα φαινόμενα στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη ,το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, θα είναι κατά τόπους ισχυρά αλλά σταδιακά από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στο Αιγαίο οι νοτιάδες πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ».

«Πρόσκαιρες καταιγίδες τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αττική»

«Για σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου προβλέπεται αίθριος καιρός. Αύριο Σάββατο θα υπάρξουν κάποιες αραιές νεφώσεις και πιθανώς βροχές μικρής διάρκειας στο ανατολικό Αιγαίο ενώ οι άνεμοι θα στραφούν βαθμιαία σε νοτιάδες και θα ενισχυθούν πρώτα στο Ιόνιο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Από την Κυριακή και από τα δυτικά θα περάσουμε σε μια φθινοπωρινή εκδοχή του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά (πρώτα στο βόρειο Ιόνιο) από το βράδυ και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Η Δευτέρα θα είναι μια βροχερή ημέρα για όλη τη χώρα, και με καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα βρέξει αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ το ξημέρωμα της Δευτέρας θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Όμως καθώς θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις νοτιάδες, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, και πάλι θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο υψηλότερα από τα κανονικά».

Τι προβλέπει ο Μαρουσάκης

«Από Κυριακή μπαίνουμε σε φθινοπωρινό καιρικό μοτίβο με αρκετές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις νοτιάδες και χιόνια σε ψηλά βουνά», λέει και ο Μαρουσάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση