HomeΚΟΣΜΟΣΗΠΑ: Πέντε πεζοναύτες νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Σαν Ντιέγκο

ΗΠΑ: Πέντε πεζοναύτες νεκροί από τη συντριβή ελικοπτέρου στο Σαν Ντιέγκο

Διεξάγεται έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σώμα Πεζοναυτών επιβεβαίωσε τον θάνατο πέντε στρατιωτών του μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου τους σε απομακρυσμένη περιοχή έξω από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας ενώ πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική πτήση στη διάρκεια σφοδρής χειμερινής καταιγίδας.

Το ελικόπτερο, ένα CH-53E Super Stallion, συνετρίβη στην Πάιν Βάλεϊ, μια λοφώδη απομακρυσμένη περιοχή ανατολικά της πόλης, το βράδυ της Τρίτης, ενώ κατευθυνόταν προς τον αεροπορικό σταθμό των Πεζοναυτών στη Μίραμαρ της Καλιφόρνιας.

Τα πτώματα των μελών του πληρώματος βρέθηκαν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που πραγματοποίησαν οι Πεζοναύτες και τοπικές αρχές.

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από την Αεροπορική Βάση Κριτς στη Νεβάδα, περίπου 60 χλμ. βορειοδυτικά του Λας Βέγκας το βράδυ της Τρίτης και πέταξε προς τα δυτικά με βροχερό καιρό και χιόνι. Περίπου οκτώ ώρες αργότερα κηρύχθηκε σε καθυστέρηση.

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τη συντριβή. Οι Πεζοναύτες ανέφεραν ότι διεξάγεται έρευνα.

Σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πέντε πεζοναυτών, λέγοντας πως ο ίδιος και η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν είναι «συγκλονισμένοι από την απώλεια».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση