HomeHL-9Ένταση στα Προπύλαια λίγο πριν την έναρξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Ένταση στα Προπύλαια λίγο πριν την έναρξη του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένταση μεταξύ των φοιτητών σημειώθηκε νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στα Προπύλαια όπου έχουν συγκεντρωθεί διαδηλωτές για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια το οποίο έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 12μ.μ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται εκατοντάδες άτομα, ενώ κλειστή είναι η Πανεπιστημίου.
photo1707383114

Στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.
photo1707383449
Η προσέλευση φοιτητών και μαθητών για ακόμη μία φορά αναμένεται να είναι τεράστια. Στο πλευρό τους και οι καθηγητές των Πανεπιστημίων που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, αλλά και η ΑΔΕΔΥ που έχει καλέσει σε πανελλαδική στάση εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Στην ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Γενικών Συνελεύσεων και Καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων, αναφέρει ότι «η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει τους αγώνες μας παράνομους και τους φοιτητές ‘εγκληματίες’, επιστρατεύοντας και τα ΜΜΕ, δεν μας σταματά» και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τους μαθητές και τους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε «κοινό αγώνα».

«Καλούμε όλη την κοινωνία, φορείς των εργαζομένων να πλαισιώσουν τις κινητοποιήσεις, τις πορείες και τις δράσεις μας. Κλιμακώνουμε τον αγώνα, προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση», καταλήγει.

Οι ανακοινώσεις Πιερρακάκη για το σχέδιο νόμου των μη κρατικών ΑΕΙ

Ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη Τύπου ανέπτυξε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενίσχυση Δημοσίου Πανεπιστημίου- Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικων παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» το οποίο αποτελείται από 200 άρθρα και τέθηκε σε διαβούλευση προκειμένου να κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή και να προγραμματιστεί για ψήφιση μέσα στον Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε «Με αυστηρά κριτήρια θα προχωρήσουμε στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, όπως αρμόζει στη χώρα. Η συνταγματική λογική λέει ότι η χώρα δύναται να προβεί στην ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ» και υπογράμμισε ότι οι τίτλοι σπουδών από τα ιδιωτικά ΑΕΙ θα σφραγίζονται από το υπουργείο Παιδείας και δεν θα χρειάζεται αναγνώριση από το ΔΟΑΤΑΠ. Το βασικό κριτήριο θα είναι η πιστοποίηση του προγράμματος σπουδών του μητρικού ιδρύματος.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση