HomeΕΛΛΑΔΑΜάνδρα: Σοκαρισμένη η οικιακή βοηθός του Γιαλιά μετά την εκτέλεσή του – «Πάντα είχε μαζί του ασφάλεια»

Μάνδρα: Σοκαρισμένη η οικιακή βοηθός του Γιαλιά μετά την εκτέλεσή του – «Πάντα είχε μαζί του ασφάλεια»

Μαρτυρία για τη δολοφονία του Γιαλιά στην Μάνδρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως ένα καλά σχεδιασμένο και επαγγελματικό χτύπημα θεωρούν οι Αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών τη μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στην Μάνδρα, καθώς οι δράστες φαίνεται πως είχαν καταγράψει τις ώρες που κινείται ο 59χρονος από και προς το σπίτι του καθώς και τη διαδρομή που ακολουθούσε.

Παράλληλα, ο 59χρονος χθες το απόγευμα έφυγε από το σπίτι του χωρίς να συνοδεύεται από τα άτομα της προσωπικής του ασφαλείας, όπως συνήθως, κάτι που οι εκτελεστές ενδεχομένως να γνώριζαν και βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν.

Όπως λέει η κοπέλα που εργάζεται στη βίλα του θύματος, ο Χρήστος Γιαλιάς κυκλοφορούσε πάντα με τους σωματοφύλακές του ένω η ίδια έμαθε για τη δολοφονία του εργοδότη της μόλις είδε καμένο το λευκό αυτοκίνητό του.

«Είμαι σοκαρισμένη. Είχα ρεπό χθες, ήρθα σήμερα στη δουλειά μου και είδα μπροστά μου τα καμένα εξαρτήματα από το αυτοκίνητο του αφεντικού μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάντα είχε μαζί του ασφάλεια. Λυπάμαι πολύ. Προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να καταφέρω να μπω στο σπίτι καθώς υπάρχει ισχυρή ασφάλεια», εξηγεί η οικιακή βοηθός.

Μαρτυρία για τη δολοφονία του Γιαλιά στην Μάνδρα

Όπως ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», εξηγεί.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση