HomeΕΛΛΑΔΑΤι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου για το ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες»

Τι απαντά το Μέγαρο Μαξίμου για το ψήφισμα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες»

Σχετικά με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σχετικά με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

Πηγές στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι γνωστοί κύκλοι της κεντροαριστεράς και της αριστεράς στην Ευρώπη επανέφεραν στη δημόσια συζήτηση τους υποτιθέμενους κινδύνους για τις συνθήκες του Κράτους Δικαίου που επικρατούν στη χώρα μας.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν ότι δεν είναι τυχαίο το timing, καθώς βρισκόμαστε λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σημειώνει επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα: στην οικονομία, στις μεταρρυθμίσεις, στην εξωτερική πολιτική και στο μεταναστευτικό».

Επιπλέον, στο κυβερνητικό επιτελείο σχολιάζουν ότι πρόκειται για ένα κείμενο επιτομή του λαϊκισμού και της παραπληροφόρησης. «Τα μέλη των συγκεκριμένων πολιτικών ομάδων μετατρέπουν σε πολιτική αρένα τις Βρυξέλλες και κλονίζουν την αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για μια προσπάθεια δυσφήμισης της Ελλάδας με κινδυνολογίες και εικασίες που δεν επιβεβαιώνονται από τα επίσημα στοιχεία και τις θεσμικές κινήσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την αναβάθμιση και θωράκιση των θεσμών στη χώρα μας», αναφέρουν στελέχη της κυβέρνησης

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση