HomeΕΛΛΑΔΑΛιμενικό: Εντοπίστηκαν 60 μετανάστες σε Κω και Παναγιά – Συνελήφθη διακινητής μετά από καταδίωξη

Λιμενικό: Εντοπίστηκαν 60 μετανάστες σε Κω και Παναγιά – Συνελήφθη διακινητής μετά από καταδίωξη

16 μετανάστες είχαν αποβιβαστεί στην Κω και 44 στην Παναγιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εντοπισμό 16 αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί στην παραθαλάσσια περιοχή Ψαλίδι της Κω, προχώρησαν στελέχης της τοπικής Λιμενικής Αρχής το απόγευμα της Τρίτης.

Οι εν λόγω αλλοδαποί παρελήφθησαν από όχημα της ΕΛ.ΑΣ και μεταφέρθηκαν, με τη συνοδεία στελέχους της Ακτοφυλακής, στο ΚΥΤ της Κω. Σε περαιτέρω έλεγχο, εντοπίστηκε ακινητοποιημένο το ταχύπλοο σκάφος που είχε μεταφέρει τους αλλοδαπούς, με τον χειριστή του να πηδάει στη θάλασσα, προσπαθώντας να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και ο 26χρονος αλλοδαπός ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 (Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις), 306 του Π.Κ. (Έκθεση), 169 του Π.Κ. (Απείθεια), 187 του Π.Κ. (Εγκληματική οργάνωση) και 83 του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος και έξοδος από τη χώρα).

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος.

Επίσης, τις πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος της δύναμης Frontex εντόπισε 44 αλλοδαπούς στη βραχονησίδα Παναγιά στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια.

Αμέσως το σκάφος Frontex προέβη στον απεγκλωβισμό των ατόμων από βραχώδη ακτή και τη μεταφορά τους στον λιμένα Μυτιλήνης. Στη συνέχεια τα προαναφερθέντα άτομα μεταφέρθηκαν στον χώρο καραντίνας στο Μαυροβούνι.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση