HomeΚΟΣΜΟΣΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ξεκινά στρατηγικός διάλογος για το μέλλον του αγροτικού τομέα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ξεκινά στρατηγικός διάλογος για το μέλλον του αγροτικού τομέα

Προανήγγειλε νέα πρόταση πολύ πιο ώριμη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κραδασμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να προκαλεί το αγροτικό ζήτημα, με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να προτείνει την απόσυρση κανονισμού για την αειφόρο χρήση των φυτοφαρμάκων,.

Μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στην έναρξη του στρατηγικού διαλόγου για το μέλλον του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, πρότεινε την απόσυρση της πρότασης για τον SUR, δηλαδή τον Κανονισμό για την αειφόρο χρήση των φυτοφαρμάκων, «με στόχο να μειώσει τους κινδύνους της χημικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων».

Ωστόσο, είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, ο SUR είχε σύμβολο πόλωσης και δεν υπάρχει πλέον πρόοδος στο Συμβούλιο. Για τον λόγο αυτό, προτείνει να αποσυρθεί η πρόταση, προαναγγέλλοντας μία καινούρια.

«Το θέμα παραμένει. Και για να προχωρήσουμε, χρειάζονται περισσότερος διάλογος και διαφορετική προσέγγιση. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή θα μπορούσε να υποβάλει μια νέα πρόταση πολύ πιο ώριμη», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ημέρες μετά την άφιξη των τρακτέρ στους δρόμους των Βρυξελλών, αλλά και τα επεισόδια έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τόνισε ότι οι αγρότες είναι οι πρώτοι που αισθάνονται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής ερχόμενοι αντιμέτωποι μεταξύ άλλων με πλημμύρες και ξηρασία.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση