HomeΕΛΛΑΔΑΠορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από φοιτητές μετά το ξύλο στην Κομοτηνή

Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από φοιτητές μετά το ξύλο στην Κομοτηνή

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σωματεία εκπαιδευτικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πορείες διαμαρτυρίας κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων πραγματοποιούνται από φοιτητές αυτή την ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα απαντούν με την κινητοποίησή τους στην εκκένωση της κατάληψης στη Νομική του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και τις 18 προαγωγές φοιτητών από την ΕΛΑΣ.

Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν διαδήλωση υποστήριξης του φοιτητικού κινήματος στα Προπύλαια και πλέον κινούνται μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή.

Σημειώνεται πως έχει κλείσει η λεωφόρος Πανεπιστημίου ενώ ισχυρή είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τις καταλήψεις και προετοιμάζουν νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη.

Τι διεκδικούν οι φοιτητές:

Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα.

Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.

Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλεία στο αντικείμενο.

Κατάργηση της υποτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και όλες χωρίς εργολαβίες.
Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίησής της για υπονόμευση των δράσεων του συλλόγου.

Κατάργηση της ΕΒΕ.

Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου περί απώλειας εξεταστικής

Συγκέντρωση φοιτητών στο ΥΜΑΘ

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, εκατοντάδες φοιτητές από το ΑΠΘ προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας σε κινητοποίηση στο ΥΜΑΘ, καταγγέλωντας την αστυνομική επιχείρηση για τη λήξη της κατάληψης στη Νομική του ΔΠΘ, η οποία όπως αναφέρουν είχε ψηφιστεί από την πλειοψηφία των φοιτητών του τμήματος με δημοκρατικές διαδικασίες.

“Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την απαράδεκτη και πρωτοφανή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Κομοτηνή, η οποία βρισκόταν σε κατάληψη έπειτα από δημοκρατική ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης” ανέφερε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Ιγνατιάδης γραμματέας του Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής ΑΠΘ.

Και συμπλήρωσε, αναφορικά με την αστυνομική επιχείρηση: “μάλιστα προχώρησαν στην απαράδεκτη κίνηση της προσαγωγής ατόμων, ακόμη και εκλεγμένων στα διοικητικά συμβούλια”.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση