HomeΕΛΛΑΔΑΘεσσαλονίκη: Τι λέει ο 24χρονος που έμεινε έναν χρόνο φυλακή για ξένο sex tape και αθωώθηκε – «Ίσως το έκανε από ζήλια»

Θεσσαλονίκη: Τι λέει ο 24χρονος που έμεινε έναν χρόνο φυλακή για ξένο sex tape και αθωώθηκε – «Ίσως το έκανε από ζήλια»

«Ζήτησα από την οικογένειά μου να αλλάξει μέχρι και πόλη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Έμεινα έναν χρόνο στη φυλακή για κάτι το οποίο δεν έκανα ποτέ, στιγματίστηκα εγώ και η οικογένειά μου, αλλά επιτέλους μπορώ να κυκλοφορώ με ψηλά το κεφάλι». Το παραπάνω τονίζει ο 24χρονος από την Κατερίνη που την Παρασκευή (2/2) αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ουδέποτε βιντεοσκόπησε προσωπικές στιγμές δικές του με την ανήλικη καταγγέλλουσα και ουδέποτε κοινοποίησε το υλικό αυτό σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου, όπως κατήγγειλε η 21χρονη (σήμερα) πρώην σύντροφός του.

Ο άντρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, χωρίς αναστολή, με αποτέλεσμα να μείνει στη φυλακή για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι τελικά το Εφετείο να αξιολογήσει τα πραγματικά στοιχεία και να τον αθωώσει για τις πράξεις της πορνογραφίας ανηλίκου μέσω πληροφοριακών συστημάτων και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, καθώς δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος δεν είναι αυτός που απεικονίζεται στο βιντεοληπτικό υλικό. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή, για την τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικη άνω των 14 ετών (κατ’ εξακολούθηση), σε βαθμό πλημμελήματος.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο 24χρονος εξηγεί ότι με την καταγγέλλουσα γνωρίστηκαν μέσα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης μόλις ο ίδιος είχε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και την επόμενη ημέρα η κοπέλα του ζήτησε να συναντηθούν. Εκείνο το βράδυ συνευρέθηκαν ερωτικά, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει ότι ήταν ανήλικη και μετά την συνεύρεσή τους η κοπέλα του είπε ότι ήταν 15 ετών.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω γιατί έδειχνε μεγαλύτερη από εμένα και την γνώρισα σε club. Μετά έφυγε και γύρισε στην Κύπρο γιατί ξεκινούσε σχολείο και από μήνυμα μου είπε ότι σε δύο εβδομάδες θα είχε γενέθλια και θα έκλεινε τα 15 έτη. Βρεθήκαμε το επόμενο καλοκαίρι, όταν ήρθε να μου κάνει έκπληξη και το αμέσως επόμενο και κάναμε σχέση για τρία χρόνια», λέει ο 24χρονος.

Όσον αφορά την καταγγελία που έγινε εις βάρος του από την ανήλικη για δύο βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκαν σε γνωστή σελίδα με υλικό για ενηλίκους, αφού ξεκαθαρίζει ότι ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο, στη συνέχεια αναφέρει ότι ενημερώθηκε από την αστυνομία, καθώς η κοπέλα του έστειλε ένα μήνυμα που έγραφε «είσαι μα…ας» και τον μπλόκαρε από παντού, χωρίς εκείνος να γνωρίζει τον λόγο, υποθέτοντας ότι το έκανε επειδή είχε άλλη σχέση και δεν την ενόχλησε ξανά.

Ο 24χρονος επισημαίνει ότι μετά την καταγγελία και επειδή ήταν σίγουρος για την αθωότητά του, ήταν βέβαιος πως η αλήθεια θα έλαμπε στο δικαστήριο, κάτι το οποίο βέβαια, δεν έγινε πρωτόδικα αφού καταδικάστηκε για… ξένα sex tape και οδηγήθηκε στη φυλακή. Όπως λέει, δεν μπορούσε να το πιστέψει και είχε χάσει τον ύπνο του.

«Είχα τρελαθεί, ειδικά την πρώτη εβδομάδα. Δεν κοιμόμουν για ημέρες. Δεν μπορούσα με τίποτα να πιστέψω ότι βρέθηκα στη φυλακή για κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανα. Στιγματίστηκα εγώ και η οικογένειά μου, τους ζήτησα να αλλάξουν μέχρι και πόλη για να μην ακούνε τον κόσμο που έλεγε ότι εγώ έκανα τέτοια πράγματα. Ήταν πολύ βαρύ όλο αυτό για εμένα και την οικογένειά μου«, αναφέρει.

«Κανείς δεν μπορεί να μου γυρίσει πίσω τον έναν χρόνο που έχασα. Πέρασα πολύ δύσκολα, ευτυχώς τώρα που αθωώθηκα έφυγε το βάρος από πάνω μου. Στα βίντεο δεν ήμουν ούτε εγώ ούτε η κοπέλα. Υπήρχαν διαφορές και φαινόταν όμως στο πρώτο δικαστήριο δεν δέχθηκαν να δουν ούτε τα βίντεο, παρόλο που η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Τώρα που βγήκε η αλήθεια μπορώ να είμαι έξω με ψηλά το κεφάλι. Μέχρι σήμερα δεν ξέρω γιατί με κατήγγειλε, ίσως από ζήλια για να με εκδικηθεί», υπογραμμίζει ο νεαρός.

Μιλώντας στο protothema.gr, ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου, Σωκράτης Προβατάς, ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι ενθουσιασμένος που επιτέλους δικαιώθηκε για τις πράξεις που κατηγορήθηκε και ουδέποτε διέπραξε και εξήγησε ότι επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη διαδικασία.

«Πρωτόδικα ο εντολέας μου καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο προχωρήσαμε σε μία πραγματογνωμοσύνη στα βίντεο, όπου το κυριότερο που αποδείχθηκε είναι ότι αυτός που κάνει σεξ και στα δύο βίντεο, έχει περιτομή, ενώ ο εντολέας μου δεν έχει, κάτι το οποίο αποδείχθηκε με τις ιατρικές γνωματεύσεις. Αυτό ήταν και το κύριο στοιχείο όπου η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωσή του και για τι δύο πράξεις», τόνισε.

Ο κ. Προβατάς, επισήμανε ότι ο εντολέας του από την πρώτη στιγμή έλεγε «δεν είμαι εγώ στα βίντεο» ωστόσο η καταγγέλλουσα επέμενε ότι εμφανιζόταν η ίδια. «Οι φίλες της βρήκαν τα βίντεο και της τα έδειξαν και πίστεψε ότι είναι αυτή. Δεν ήταν, όμως, ούτε εκείνη στα βίντεο. Πέρα από την πραγματομοσύνη η οποία ήταν 70 σελίδες, ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο έχει στον ώμο της ελιά, και όχι γδάρσιμο, και η καταγγέλλουσα δεν έχει και δεν είχε ελιά στο συγκεκριμένο σημείο».

«Ο εντολέας μου έμεινε για έναν χρόνο στην φυλακή, μετά την καταδίκη του, για πράξεις τις οποίες ποτέ δεν έπραξε. Όσον αφορά ότι είχε σεξουαλική συνεύρεση με την ανήλικη, ο 24χρονος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε από την αρχή ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη, καθώς τη γνώρισε μέσα σε έναν νυχτερινό κέντρο και υπέθεσε πως ήταν ενήλικη και αργότερα του το είπε», υπογράμμισε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση