HomeHL-WorldΑεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία ως αντίποινα για το χτύπημα στην Ιορδανία UPD

Αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Συρία ως αντίποινα για το χτύπημα στην Ιορδανία UPD

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση σε δεκάδες τοποθεσίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αμερικανικός στρατός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση σε δεκάδες τοποθεσίες στο Ιράκ και τη Συρία που χρησιμοποιούνται από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, ως αντίποινα για την επίθεση με drone που σκότωσε τρεις Αμερικανούς στρατιώτες στην Ιορδανία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters ότι τα πλήγματα είχαν στόχο εγκαταστάσεις που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και τις πολιτοφυλακές που υποστηρίζει.

Ακολούθως η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία εναντίον της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) του Ιράν και των συνδεδεμένων ομάδων πολιτοφυλακής.

Ανέφερε ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 85 στόχους, συμπεριλαμβανομένων «επιχειρήσεων διοίκησης και ελέγχου, κέντρα, κέντρα πληροφοριών, ρουκέτες και πυραύλους, και αποθήκες μη επανδρωμένων οχημάτων και εγκαταστάσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και πυρομαχικών» που ανήκουν σε ομάδες πολιτοφυλακών και τους χορηγούς τους IRGC.

Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μια «αμερικανική επίθεση» σε τοποθεσίες στις περιοχές της ερήμου της χώρας και στα σύνορα Συρίας και Ιράκ είχε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό θυμάτων και τραυματισμών.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι «έξι φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε πλήγματα κοντά στο αλ-Μαγιαντίν» στην ανατολική Συρία. Ο διευθυντής της ΜΚΟ, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα πλήγματα «πιθανόν πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τρεις γύροι αεροπορικών επιδρομών στόχευσαν θέσεις ιρανικής πολιτοφυλακής σε περιοχές της Nτέιρ εζ-Ζορ στην ανατολική Συρία.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και άλλοι κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προειδοποιούσαν εδώ και μέρες ότι οι ΗΠΑ θα αντεπιτεθούν στις πολιτοφυλακές και κατέστησαν σαφές ότι δεν θα ήταν μόνο ένα χτύπημα, αλλά θα ήταν μια «κλιμακωτή απάντηση».

Τα αρχικά πλήγματα από επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν το αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου, την αποθήκευση πυρομαχικών και άλλες εγκαταστάσεις, αναφέρει  δημοσίευμα του Associated Press.

Τα πλήγματα του αμερικανικού στρατού σήμερα στη Συρία, όπως μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα ABC και Fox News, πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά την επίσημη τελετή υποδοχής στο αμερικανικό έδαφος υπό τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, των σορών των τριών στρατιωτών, που σκοτώθηκαν την Κυριακή κοντά στα συριακά σύνορα.

efsyn.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση