HomeHL-LifestyleΓιώργος Καπουτζίδης: Η «Εθνική Ελλάδος» σηματοδοτεί την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση

Γιώργος Καπουτζίδης: Η «Εθνική Ελλάδος» σηματοδοτεί την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση

«Τα θέματα που θίγει η σειρά είναι όσο όλα μας απασχολούν σήμερα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια μεγάλη και αγαπημένη τηλεοπτική παρέα από τα παλιά υποδέχτηκε στον καναπέ της εκπομπής η Ελένη Μενεγάκη το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Παπουτσάκη και Μαριέλλα Σαββίδου συναντήθηκαν ξανά σχεδόν δέκα χρόνια μετά, με αφορμή την επιστροφή της σειράς του Γιώργου Καπουτζίδη «Εθνική Ελλάδος» στο πρόγραμμα του MEGA.

Η σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη έρχεται ξανά στο MEGA, από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 22:50.

Υπόθεση σειράς «Εθνική Ελλάδος»

Η «Εθνική Ελλάδος» πρόκειται για μια σπάνια, αστεία, συγκινητική και καμιά φορά ίσως και σκληρή ιστορία καταξίωσης. Είναι η περιπέτεια μιας ετερόκλητης ομάδας γυναικών που αποφασίζουν να αλλάξουν πλήρως πορεία στη ζωή τους. Να αφήσουν πίσω τη μίζερη και βαρετή πραγματικότητα και να στοχεύσουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κυνηγώντας το όνειρο. Ένα όνειρο που κόντρα σ’ όλες τις προβλέψεις θα τις φέρει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Η «Εθνική Ελλάδος» είναι μια ιστορία που εμπνέεται από αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Μια ιστορία που βγαίνει μέσα από τις ελληνικές γειτονιές και μας θυμίζει όλα αυτά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε.

Στην αρχή η Ελένη ρώτησε τον Γιώργο Καπουτζίδη αν έχει κάτι νέο στα σκαριά με τον ίδιο να απαντά: «Έχω πολλές ιδέες για διάφορα πράγματα και στο θέατρο και στην τηλεόραση, θα γράψω κατιτίς».

Αυτό που θυμούνται όλοι είναι το κρύο που είχαν περάσει στα γυρίσματα και μάλιστα αποκάλυψε η Μαριέλλα Σαββίδου ότι είχε ανακαλύψει θερμαινόμενους πάτους, ώστε να φοράνε στα γυρίσματα όλες οι πρωταγωνίστριες.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Τα θέματα που θίγει η σειρά είναι όσο όλα μας απασχολούν σήμερα»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης περιέγραψε πώς μοίρασε τους ρόλους: «Ο σκηνοθέτης ο Αντώνης Αγγελόπουλος σκέφτηκε την Κατερίνα Παπουτσάκη από την πρώτη στιγμή για τον ρόλο της. Στην Σμαράγδα όταν το είπα είπε «ναι» αμέσως, παρ’ ότι ο ρόλος της είχε προταθεί σε άλλον νωρίτερα. Την Μαριέλλα την πρότειναν σε οντισιόν οι υπεύθυνοι της κυπριακής ομάδας της Eurovison. Eνώ την Κωνσταντίνα Μιχαήλ την διάλεξα όταν συμμετείχαμε σε ένα τηλεοπτικό μουσικό πρόγραμμα όπου είχε μεγάλη διάρκεια και είδα την κούραση που είχε κι είπα «αυτή είναι μία κουρασμένη γυναίκα από την ζωή»».

Ο σεναριογράφος εξήγησε επίσης πως σκέφτηκε να ασχοληθεί με το άγνωστο ως τότε στην Ελλάδα, άθλημα του κέρλινγκ: «Μία φορά άκουσα στην τηλεόραση να εξηγούν τους κανόνες του αθλήματος και κάθισα και τους είδα. Επιπλέον οι αρετές του αθλήματος «κούμπωσαν» με τις ανάγκες του σεναρίου κι ήθελα να διαλέξω ένα μη δημοφιλές άθλημα. Τα θέματα που θίγει η σειρά είναι όσο όλα μας απασχολούν σήμερα».

Όπως παραδέχτηκε, στη σειρά «Εθνική Ελλάδος» έβαλε για πρώτη φορά μια σειρά από κοινωνικά θέματα. «Καμιά φορά φοβόμουν για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει εκείνη την εποχή. Αλλά παράλληλα, πείσμωνα κι άλλο κι έλεγα «όχι, θα το γράψω κι αυτό»» είπε.

Είναι σήμερα προοδευτική η τηλεόραση;

Με αφορμή μια σειρά που έκανε επιτυχία πριν από δέκα χρόνια, η Ελένη Μενεγάκη αναρωτήθηκε πως βλέπουν οι καλεσμένη της, την τηλεόραση σήμερα. Η Μαριέλλα Σαββίδου σχολίασε ότι βρίσκει την σύγχρονη ελληνική τηλεόραση αρκετά αυτοαναφορική. Η Κατερίνα Παπουτσάκη σημείωσε ότι θεωρεί ότι έχει μειωθεί το gossip σε σχέση με το παρελθόν, ενώ, ο Γιώργος Καπουτζίδης σχολίασε: «πιστεύω ότι η τηλεόραση την δεκαετία του ’90 ήταν πιο μπροστά, καθώς έψαχναν πολύ την νέα ιδέα, μετά πάθαμε μία καθίζηση». Τέλος, η άποψη της Σμαράγδα Καρύδη ήταν ότι η τηλεόραση έχει χάσει τους νέους ανθρώπους.

Γιώργος Καπουτζίδης: «Η «Εθνική Ελλάδος» σηματοδοτεί την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση»

Στην συνέχεια ο Γιώργος Καπουτζίδης θέλησε να κάνει μία ξεχωριστή εξομολόγηση σε σχέση με την σειρά που έφτιαξε για το MEGA: «Η σειρά ‘Εθνική Ελλάδος’ σηματοδοτεί και την δική μου αλλαγή και την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση».

«Στο 3ο επεισόδιο έχω γράψει αστεία που είναι προσβλητικά για τα τρανς άτομα. Όταν το έγραφα δεν είχα ούτε κακή πρόθεση, ούτε και γνώση. Όταν κάποιος μου έδειξε αυτό το λάθος μου και το κατάλαβα, προσπάθησα να το διορθώσω όλο αυτό και για αυτό στο 10ο επεισόδιο επανέρχεται αυτός ο χαρακτήρας» είπε.

«Είναι σωστό το λάθος μας να το βλέπουμε, να το παραδεχόμαστε, να μην το κουκουλώνουμε και να ζητάμε συγνώμη» κατέληξε.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση