HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Χαμόγελου του Παιδιού με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση Χαμόγελου του Παιδιού με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τη Συντονίστρια του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης στην Κρήτη του Συλλόγου «Το Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Χρυσή Μπομποδάκη, την Κοινωνική Λειτουργό κ. Δέσποινα Ανουσάκη, τον συνεργάτη  κ. Βαγγέλη Στεφανάκη, και τον εθελοντή των δράσεων του Κέντρου, κ. Μιχάλη Λεμονή, είχε σήμερα (1/2) ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης.

Οι εκπρόσωποι του Κέντρου, παρουσίασαν συνοπτικά τη δράση του εθελοντικού φορέα, που από το 1996 αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και την εξασφάλιση των απαραίτητων για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία και ισορροπία τους, ζητώντας τη συνεργασία του Δήμου, στην προσπάθεια που έχει αναληφθεί σε επίπεδο Κρήτης για οργανωμένες και αμεσότερες ενέργειες του οργανισμού στην περιοχή.

Συζητήθηκε η δυνατότητα υπογραφής Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την αξιοποίησης της τεχνογνωσίας που έχει αναπτυχθεί, για την παροχή βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης.

Ειδικότερα στον τομέα πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών βίας, εξαφάνισης παιδιών, αλλά και αντιμετώπισης προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν, στον τομέα της υποστήριξης οικογενειών που βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας,  σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης καθώς και φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Μενεγάκης, εκφράζοντας την βούληση, για  συνεργασία και συμβολή του Δήμου, στο πολυδιάστατο έργο του Οργανισμού, δήλωσε ότι: « η δραστηριότητα του οργανισμού αυτού, πέραν της φροντίδας του παιδιού, άπτεται και της πολιτικής προστασίας, της πρόληψης υγείας, του εθελοντισμού και της παιδείας και ως εκ τούτου μπορεί να συνδυαστεί με τις αντίστοιχες δράσεις του δήμου μας. Στον Άγιο Νικόλαο – πρόσθεσε – επιμένουμε να πιστεύουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα φέρνει ο συντονισμός, η οργάνωση και η καλή συνεργασία. Είναι σημαντικό, ν΄ αναλαμβάνουμε όλοι δράση και να γινόμαστε κοινωνοί μιας οργανωμένης προσπάθειας. Ένα «βλέμμα» προστασίας οποιουδήποτε ανθρώπου έχει ανάγκη. Σ΄ αυτή την πρόκληση αξίζει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση