HomePost ItΦραγκίσκος Παρασύρης: Συνάντηση εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια για το Κέντρο Υγείας Χάρακα

Φραγκίσκος Παρασύρης: Συνάντηση εργασίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια για το Κέντρο Υγείας Χάρακα

Συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, βρέθηκε σήμερα ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μαζί με εκπροσώπους Υπουργών και Bουλευτών και του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, όπου κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλη Κοκοσάλη, του Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριου Παπαβασιλείου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χάρακα, της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα, συζητήθηκε ο προγραμματισμός για την κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Χάρακα, καθώς οι προθεσμίες για την χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ασφυκτικές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της ΥΠΕ, υπάρχει η βούληση ώστε να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν οι κατάλληλες μελέτες, προκειμένου η αναβάθμιση να είναι ώριμη στον κατάλληλο χρόνο. Παραμένει, ωστόσο, αμφίβολο, παρά τις ομολογημένες καλές προθέσεις αν τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν ή αν στην πορεία γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αφήσουν πίσω το έργο. Τέθηκε, λοιπόν, ο προβληματισμός από όλους, σχετικά με τη διαδικασία που επιλέχθηκε να προχωρήσει η μελέτη του έργου με δεδομένα με τα χρονικά ορόσημα που θέτει το Ταμείο Ανάκαμψης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος, εκδήλωσε την πρόθεσή του να συμβάλλει σε όλα τα στάδια με κάθε οικονομικό ή τεχνικό τρόπο, ώστε όλες οι διαδικασίες να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αναφέρει: «συνεχίζουμε και εντείνουμε την προσπάθεια για την ανάδειξη της σημασίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Εδώ και μήνες με αλλεπάλληλες επισκέψεις σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, μέσα από μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με το ιατρικό-νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, τονίζουμε την ανάγκη για τη δρομολόγηση όλων των έργων, τα οποία θα αναβαθμίζουν συνολικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους της υπαίθρου. Σήμερα, μαζί με το Δήμαρχο Αρχανών-Αστερουσίων, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, αλλά και παρουσία κατοίκων του Χάρακα και βεβαίως με το Σύλλογο Φίλων Κέντρου Υγείας Χάρακα, ενημερωθήκαμε από το Διοικητή της 7ης ΥΠΕ για όλα τα έργα που δρομολογούνται, επαναλαμβάνοντας τη βούλησή μου, για κάθε συνεισφορά, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων στις μονάδες υγείας του Ηρακλείου».

Διαφήμιση
Διαφήμιση