HomeΚΡΗΤΗΤο ΕΚΗ έκοψε την πίτα του

Το ΕΚΗ έκοψε την πίτα του

Με συμμετοχή όλων των διοικήσεων των Σωματείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με  μαζική συμμετοχή  όλων των Διοικήσεων των Σωματείων μελών  της δύναμης του  ΕΚΗ, εργαζομένων, παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, βουλευτών του νομού, του Περιφερειάρχη Κρήτης, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων του νομού,  του Προέδρου της ΠΕΔ, αλλά και εκπροσώπων φορέων και συλλόγων του νομού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στο  σύντομο χαιρετισμό  του ο Πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος  Βοργιάς αφού ευχήθηκε  σε όλους καλή χρονιά με υγεία αναφέρθηκε στα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν το 2023 στον νομό Ηρακλείου. Όπως επεσήμανε  με εμφανή συγκίνηση τα τελευταία 2 χρόνια περισσότερα από 1100 εργατικά ατυχήματα σημειώθηκαν σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ την ίδια χρονική περίοδο 3 άτομα έφυγαν από τα σπίτια τους για να πάνε στην δουλειά και δεν ξαναγύρισαν ποτέ στις οικογένειές τους. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μνημείο που θα στηθεί στον Κρουσώνα για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων, που σημειώθηκαν στο νησί μας. Μία προσπάθεια που ξεκίνησε από το ΕΚΗ και το Σωματείο Οικοδόμων Κρουσώνα και θα υλοποιηθεί με την συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Βοργιάς παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά και στην ένταξη των 4άρων Εργατικών Κέντρων της Κρήτης στο πρόγραμμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση», αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια του ίδιου του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη. Ένα όνειρο για το συνδικαλιστικό κίνημα παίρνει σάρκα και οστά.

Αναφορά, όμως,  έκανε και στα μείζονος σημασίας προβλήματα της καθημερινότητας  που παραμένουν άλυτα (ανεργία, απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, εργατικά ατυχήματα κ.α.).

Η ακρίβεια, η ανεργία και οι απολύσεις είναι ζητήματα που χρίζουν άμεσης  αντιμετώπισης. Κάλεσε  τους  εργαζόμενους  να είναι κοντά στα σωματεία και να βρίσκονται  σε  επαγρύπνηση  για  νέους  αγώνες.

Οι κοινωνικές αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι απαιτητές όσο ποτέ άλλοτε και σε καμία περίπτωση  δεν πρέπει να χάσουμε την αισιοδοξία την πίστη, την ελπίδα μας, έννοιες   που θα μας οδηγήσουν  να κάνουμε το μεγάλο βήμα.

Καλή χρονιά σε όλους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση