HomeΕΛΛΑΔΑΣύμη: Δουλέμποροι που μετέφεραν 23 μετανάστες προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Σύμη: Δουλέμποροι που μετέφεραν 23 μετανάστες προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Το ταχύπλοο είχε ξεκινήσει από τα παράλια της νότιας Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περιπετειώδης ήταν η επιχείρηση του Λιμενικού για την ακινητοποίηση ταχύπλοου σκάφους γεμάτου με παράνομους μετανάστες που εντοπίστηκε το βράδυ της Τρίτης στη Σύμη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού ο χειριστής του ταχύπλοου όχι μόνο δεν σταμάτησε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα αλλά αντίθετα με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος.

Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου, με τους λιμενικούς να συλλαμβάνουν τους δύο χειριστές του.

Όπως διαπιστώθηκε οι δουλέμποροι μετέφεραν συνολικά 23 παράνομους μετανάστες που είχαν πληρώσει 6.000 ευρώ έκαστος για να φτάσουν στην Ελλάδα από τα παράλια της νοτιας Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, μετά από ενημέρωση από Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Χόνδρου στη Σύμη.

Για την περιοχή απέπλευσε ακόμα ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής.

Το περιπολικό σκάφος προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, όμως οι χειριστές του ταχύπλοου δεν συμμορφώθηκαν, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και τη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών χειριστών του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε είκοσι τρείς (23) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Σύμης.

Κατά δήλωσή τους, είχαν ξεκινήσει από Ντάτσα Τουρκίας καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων ευρώ έκαστος για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ αναγνώρισαν τους διακινητές.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση