HomeHL1-CulturePoor Things: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office

Poor Things: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office

Μεγάλη επιτυχία για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Poor Things» γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις κινηματογραφικές αίθουσες και σημειώνει αξιοσημείωτη άνοδο στο box office.

H ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έχει συγκεντρώσει 11 υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ και μέχρι σήμερα, έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια δολάρια, ένα εντυπωσιακό νούμερο που αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.

11 υποψηφιότητες για Όσκαρ

Το «Poor Things» συγκέντρωσε συνολικά 11 υποψηφιότητες με τον Γιώργο Λάνθιμο να διεκδικεί και Όσκαρ σκηνοθεσίας. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος θα διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, μετά την υποψηφιότητά του το 2019, με την ταινία «Η Ευνοούμενη» (The Favourite).

Η υπόθεση του «Poor Things»

Η ταινία είναι μια μοντέρνα διασκευή του μύθου του Φρανκενστάιν βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο βιβλίο του ‘Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 και ακολουθεί την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή η οποία αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Διψασμένη να μάθει τον κόσμο το σκάει με τον Ντάνκαν Γουέντερμπερν, έναν ικανό και με αμβλυμμένη ηθική δικηγόρο, σε μια περιπέτεια περιπλάνησης σε όλες τις ηπείρους.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμα Στόουν, η οποία είναι και υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, είχε εκφράσει τα συναισθήματά της για την επιτυχία αυτή.

Η ηθοποιός είπε: «Οι 11 υποψηφιότητες για το Poor Things είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο. Είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία που με συμπεριέλαβε και ως ηθοποιό και ως παραγωγό σε αυτήν την ομάδα εξαιρετικών υποψηφίων και για την αναγνώριση της ταινίας μας σε τόσες πολλές κατηγορίες. Συγχαρητήρια στους Mark, Tony, Robbie, Holly, Blackfish, Nadia & Mark, Jerskin, Shona, James, Szusza, Andrew, Ed και τον καπετάνιο του πλοίου μας, Γιώργο Λάνθιμο για τις υποψηφιότητές τους, καθώς και την Searchlight Pictures και όλα αυτά μπροστά και πίσω από την κάμερα που έδωσε ζωή σε αυτή την ταινία».

Στη συνέχεια, η Έμμα Στόουν πρόσθεσε: «Η ομάδα των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στο Poor Things τα έδωσε όλα και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να παίξω την Bella και να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια της. Μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερα από ζάχαρη και βία. Και στη Lily, την Carey, τη Sandra και την Annette. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να βρίσκομαι στην παρέα σας».
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση