HomeHL1-GreeceNέα αποζημίωση ώς 10.000 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους ανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Nέα αποζημίωση ώς 10.000 ευρώ σε αγρότες και κτηνοτρόφους ανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκρατήσει την οργή των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel» ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την πίεση από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα που υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», η αποζημίωση θα κυμαίνεται από 5.000 ώς 10.000 ευρώ. Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις σε υποδομές που θα φτάσουν τα 1 δισ. ευρώ στη Θεσσαλία.

Αναλυτικές ανακοινώσεις αναμένονται την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στη Βουλή. «Ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για καθυστέρηση στην κατάθεση τροπολογίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τις αγροτικές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βαθιά σχέση με τον πρωτογενή τομέα και τον κόσμο του.

Για τις κινητοποιήσεις σημείωσε ότι κάθε μία που γίνεται «πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει το κοινωνικό σύνολο». Φυσικά, παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε τη νέα αποζημίωση στους αγρότες, δεν είναι βέβαιο ότι θα καταφέρει να κατευνάσει την οργή που έχουν εκδηλώσει.

Τον Μάιο στην Τουρκία ο Μητσοτάκης – Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα βρεθεί στην Τουρκία τον Μάιο, υπογραμμίζοντας ότι «έχουν αποκατασταθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα».

Μιλώντας για την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι αποτελεί «την απόδειξη στρατηγικού βάθους ελληνοαμερικανικών σχέσεων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η Η Ελλάδα εξασφάλισε τη συμμετοχή στο πρόγραμμα F-35 και εξασφάλισε πολύ σημαντικό σημαντικό δωρεάν υλικό που θα ενισχύσει Ένοπλες Δυνάμεις». Είπε ότι ήταν «μακρά διαπραγμάτευση και απόδειξη του τρόπου που οι ΗΠΑ βλέπουν τον ρολό της Ελλάδας ως δύναμη σταθερότητας στη Μεσόγειο. Δεν παίρνουν όλες οι χώρες στρατιωτικό υλικό».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση