HomeHL-9Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω του χιονιά

Ποια σχολεία είναι κλειστά λόγω του χιονιά

Θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία – εξπρές που επηρεάζει την χώρα και έφερε απόφαση για κλειστά σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας, καθώς οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και σε περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα.

Από το υπουργείο Παιδείας ανέφεραν ότι σε όσες περιοχές της χώρας αποφασιστεί να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Αρκετές είναι οι σχολικές μονάδες που εξαιτίας της κακοκαιρίας avgi παραμένουν κλειστές στην Κρήτη:

Δήμος Φαιστού

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Δημάρχου Φαιστού κ. Γρηγόρη Νικολιδάκη για τη διασφάλιση μετακινήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, κλειστό θα παραμείνει σήμερα Δευτέρα 29 Ιανουαρίου το Εσπερινό Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις του Εσπερινού Τυμπακίου.

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες:
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός Ζαρού.
– Δημοτικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο Βοριζίων.
– Δημοτικό Σχολείο Καμαρών.
– Γυμνάσιου Ζαρού.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου Φαιστού παρακολουθεί τα φαινόμενα και θα ενημερώσει τους Δημότες κι επισκέπτες του Δήμου για ότι νεότερο.

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται από το βράδυ της Δευτέρας, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 .

Δήμος Ανωγείων

Με απόφαση του Δήμου Ανωγείων και λόγω της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων που προβλέπονται αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων για την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024 .

Κλειστά θα είναι: Ο παιδικός σταθμός, τα νηπιαγωγεία, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο, το λύκειο, το ΚΔΑΠ και το ΚΗΦΗ,

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλόγως της έντασης του φαινομένου σήμερα, Τρίτη θα ληφθεί απόφαση για την Τετάρτη.

Δήμος Βιάννου

Ο Δήμος Βιάννου ενημερώνει πως εξαιτίας της έντασης της κακοκαιρίας που πλήττει την Κρήτη οι σχολικές Μονάδες θα παραμείνουν κλειστές τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη αύριο Τρίτη 30/1/2024 και την Τετάρτη 31/01/2024 όλες οι σχολικές Μονάδες του Δήμου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο, Λύκειο καθώς και ο Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός) θα παραμείνουν κλειστές λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Βιάννου και τα οποία – όπως έχει ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (πρόσφατο μετεωρολογικό δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων) θα συνεχιστούν, μέχρι την Τετάρτη 31/01/2024 το απόγευμα.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε από τη Δημοτική Αρχή για την προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζομένων στις παραπάνω σχολικές μονάδες.

Στα Χανιά μέσω τηλεκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα σε κάποιες από τις σχολικές μονάδες των Σφακίων λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ενημέρωση του Δήμου Σφακίων:

Λόγω της συνέχισης και επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, αποφασίστηκε μετά από επικοινωνία με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σφακίων, ότι και για αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

– Νηπιαγωγείο Ασκύφου, Δημοτικά Σχολεία Βουβά, Ασκύφου,Χώρας Σφακίων και στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σφακίων.

Τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά με φυσική παρουσία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση