HomeΕΛΛΑΔΑΣΥΡΙΖΑ: Ποιους ρίχνει στη μάχη του σταυρού ο Κασσελάκης για Ευρωβουλή

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιους ρίχνει στη μάχη του σταυρού ο Κασσελάκης για Ευρωβουλή

Όλα τα ονόματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρχίζει να συμπληρώνεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ανοίξει η διαδικασία της συλλογής των βιογραφικών και των προκριματικών εκλογών που θα γίνουν μετά την έγκριση των υποψηφιοτήτων από την Πολιτική Γραμματεία.

Εν μέσω προσυνεδριακού διαλόγου και με τα περιφερειακά συνέδρια να αρχίζουν από την ερχόμενη Κυριακή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εκ των πραγμάτων σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενόψει ευρωεκλογών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι κερδίζουν έδαφος για ευρωεκλογές

Από τα ονόματα που ήδη έχουν ακουστεί, το μόνο που φαίνεται «κλειδωμένο» είναι αυτό του Νίκου Φαραντούρη.

Ο άλλοτε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και τώρα του Στέφανου Κασσελάκη για θέματα ενέργειας έχει κερδίσει έδαφος τόσο στο εσωτερικό του κόμματος όσο όμως και στην κοινή γνώμη με τις παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα των νυν ευρωβουλευτών Κώστα Αρβανίτη και Έλενας Κουντουρά.

Εσχάτως, στο κάδρο μπήκε και ο διευθυντής της ΚΟ Γιώργος Τσίπρας, με τη μετακίνησή του αυτή να ρίχνει νερό στο μύλο των σεναρίων περί ανασχηματισμού στην ηγετική πυραμίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του στενού κύκλου ανθρώπων που πλαισίωσαν από την πρώτη στιγμή τον κ. Κασσελάκη.

Ο κ. Κασσελάκης δίνει ιδιαίτερο βάρος και στις επιδόσεις των πρώην υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές που κατέγραψαν καλά ποσοστά και οι οποίοι στην επόμενη μάχη του Ιουνίου μπορούν να βοηθήσουν πανελλαδικά στα ποσοστά του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ώρες έχει αρχίσει να ακούγεται και το όνομα της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη, η οποία ήρθε δεύτερη στη Β’ Θεσσαλονίκης, αλλά και άλλων πρώην βουλευτών, όπως του Μάριου Κάτση από τη Θεσπρωτία και της Ολυμπίας Τελιγιορίδου από την Καστοριά.

Δυναμική είσοδο στο κάδρο των ανθρώπων που στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη πραγματοποιεί και η σύζυγος του αείμνηστου ολυμπιονίκη και πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Η Δώρα Τσαμπάζη, μάλιστα, είχε προκαλέσει αίσθηση όταν έφτανε και εκείνη στις Σπέτσες, παρά το ότι δεν είναι βουλευτής, και ως ειδική συνεργάτιδα της κοινοβουλευτικής ομάδας ενημέρωνε για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα social media.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η επικεφαλής των 39 think tanks και πρώην υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διάνα Βουτυράκου, ενώ ανάμεσα στα ονόματα στα οποία επενδύει ο κ. Κασσελάκης είναι και η νέα φουρνιά στελεχών, όπως η Έφη Μιχελάκη.

Μάλιστα, η τελευταία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι και από τα πρόσωπα που η Κουμουνδούρου θα στείλει στην Κοζάνη ως ομιλήτρια στο πρώτο περιφερειακό συνέδριο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση