HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα θωρακίζεται με τα F-35

Συνάντηση στο πλαίσιο των τακτικών τους επαφών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κατ΄ιδίαν συνάντηση είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων συναντήσεών τους.

Στην τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην απόκτηση των F-35 και στην επιστολή του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν. Όπως είπε ο πρωθυπουργός με αυτή την επιστολή επισφραγίζεται το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ – Ελλάδος.

«Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Αποτελεί ουσιαστικό αντίκρισμα στη θωράκιση της Ελλάδας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο όπως είπε ξεδιπλώνεται τόσο με το νομοσχέδιο της ισότητας του γάμου ενώ σημείωσε ότι αναμένονται μια σειρά και από αλλά σημαντικά νομοθετήματα όπως και εκείνο που αφορά τα ΑΕΙ, το οποίο όπως είπε δημιούργησε μια αναταραχή.

«Κάθε μεταρρύθμιση έχει και τις αντιδράσεις της. Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια στα μη κρατικά», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να υλοποιεί τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις καθώς όπως είπε «εκλεγήκαμε για να μετουσιώσουμε σε πράξη ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αλλάζει την Ελλάδα».

«Κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες θα φροντίζουμε να αξιοποιούμε αυτό το πλεόνασμα», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια.

«Θα συνεχίσουμε όπως έχουμε δεσμευτεί στην υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων. Δεν θα εκλεχτήκαμε για να παρατηρούμε την πολιτική μας ισχύ», σημείωσε.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών τονίζοντας ότι η διαμαρτυρία τους είναι σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που στήριξε τον πρωτογενή τομέα και παρά τις δυσκολίες έχουν καταγράφει επιτυχίες.

«Ακούμε και τους αγρότες που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Εμείς ήμασταν το κόμμα που στηρίξαμε τους αγρότες. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές», τόνισε.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των Σχολών, καθώς είναι δικαίωμα των φοιτητών να μην χάνουν την εξεταστική της. Ωστοσο, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις των αγροτών σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις είναι μέσο ώστε να εκφραστεί η αντίθετη γνώμη.

Αναφορικά με τα F-35 και την επιστολή Μπλίνκεν, η κ. Σακελλαρόπουλου σημείωσε ότι με αυτή την εξέλιξη ενισχύεται ο ρόλος της χώρας μας ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, για τα μεταρρυθμιστικά νομοθετήματα Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η κοινωνία δείχνει τον τρόπο και οι νομοθέτες εξελίσσονται..

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση