HomeΚΡΗΤΗΣυνεργασία Προέδρου & Γραμματέα Π.Ε.Δ. Κρήτης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Συνεργασία Προέδρου & Γραμματέα Π.Ε.Δ. Κρήτης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος

Συνάντηση στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ουσιαστική συζήτηση είχαν στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Τον ευχαρίστησαν για την μέχρι σήμερα υποδειγματική συνεργασία που είχαν καθ’ όλη την περίοδο της θητείας τους, με αποκορύφωμα την έκδοση του γνωστού συλλεκτικού νομίσματος για τα 80 χρόνια της επετείου από την Μάχη της Κρήτης, μετά από πρόταση της Π.Ε.Δ..

Παράλληλα, και ενόψει των εκδηλώσεων που θα γίνουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, προτάθηκε από τον κ. Κουράκη και τον κ. Μαλανδράκη, η δυνατότητα έκδοσης ενός νέου Ιστορικού Συλλεκτικού Νομίσματος. Θετικά, πάντως αντιμετώπισε την πρόταση ο κ. Στουρνάρας.

Επιπλέον, τέθηκε το θέμα της διοργάνωσης μιας ιστορικής έκθεσης για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν το 1941, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα αποθέματα χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδος, που είχαν μεταφερθεί από τα κεντρικά θησαυροφυλάκια της Αθήνας στην Κρήτη, και από εκεί στην Αίγυπτο.

Η Π.Ε.Δ. Κρήτης, η Ένωση Δημάρχων Κρήτης και η Τράπεζα της Ελλάδος θα διερευνήσουν το επόμενο διάστημα τη δυνατότητα αυτή. Όπως τόνισε και ο κ. Στουρνάρας, πρόκειται για ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός που αξίζει να αναδειχθεί και να προβληθεί.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Κρήτης και ιδιαίτερα ο κ. Γιάννης Μαλανδράκης, προσκάλεσαν τον κ. Στουρνάρα να παρευρεθεί στις φετινές εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κρήτης που θα πραγματοποιηθούν και στη περιοχή του Μάλεμε Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση