HomeHL-9Επερχόμενη κακοκαιρία στην Κρήτη-Σύσκεψη στον δήμο Χανίων

Επερχόμενη κακοκαιρία στην Κρήτη-Σύσκεψη στον δήμο Χανίων

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο… επίκεντρο της συνάντησης αντιδημάρχων και φορέων του δήμου Χανίων βρέθηκε η επερχόμενη κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την Κρήτη.

Στη συνάντηση που έγινε μετά από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας & Κλιματικής Αλλαγής, Μανώλη Λέκκα, στην οποία εξετάστηκε το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας, που εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και το νησί μας με αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου &  Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καλογριδάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη Δ.Ε. Ν. Κυδωνίας, Ιωάννης Δρακακάκης, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χανίων, Γιάννης Βερυκοκίδης, εκπρόσωποι τοπικών κοινοτήτων, στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και του Πυροσβεστικού Σταθμού του Δήμου Χανίων, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, κ.α.

enimerotiki_sunantisi_2

Στο πλαίσιο της συνάντησης για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών και των συνεργείων του Δήμου Χανίων, ο κ. Λέκκας παρουσίασε τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα και την πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο κ. Λέκκας οι Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων θα βρίσκονται ήδη από την Κυριακή σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λέκκας «με βάση τα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται οι χιονοπτώσεις να κατέβουν σε χαμηλότερα υψόμετρα, γι’ αυτό εφιστάται η προσοχή σε κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν να υπάρχει αρκετή τροφή στα ποιμνιοστάσιά τους. Παράλληλα, για τα άτομα, που χρήζουν ιατρικής φροντίδας, θα πρέπει να φροντίσουν οι οικείοι τους ή οι τοπικοί πρόεδροι να ενημερώσουν τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας».

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr. Τηλέφωνα επικοινωνίας με το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και τον Πυροσβεστικό Σταθμό του Δήμου Χανίων: 28213 41681, 2821 3 41799.

Διαφήμιση
Διαφήμιση