HomeΕΛΛΑΔΑΜεσολόγγι: Πώς η αστυνομία δημιούργησε «κινητό κλώνο» του Μπάμπη

Μεσολόγγι: Πώς η αστυνομία δημιούργησε «κινητό κλώνο» του Μπάμπη

Στο μικροσκόπιο τα ψηφιακά ίχνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εντοπισμό του κινητού και του όπλου του Μπάμπη πέφτει το βάρος των ερευνών των Αρχών προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας του άτυχου 31χρονου στο Μεσολόγγι.

Το κινητό που είχε την ημέρα της εξαφάνισής μαζί του ο Μπάμπης, φέρεται να ανήκε στην πρώην σύντροφό του και εξετάζεται από την αστυνομία, μέσω μια ιδιότυπης διαδικασίας καθώς η συσκευή δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής.

Το κινητό τηλέφωνο που είχε μαζί του ο Μπάμπης την ημέρα της εξαφάνισής του, ήταν στο όνομα της πρώην συντρόφου του που ζει στη Ρόδο. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Μεσολογγίου ήρθαν σε επαφή μαζί της και της ζήτησαν να μεταβεί σε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και να προμηθευτεί νέα κάρτα sim, που αντιστοιχούσε στον τηλεφωνικό αριθμό που χρησιμοποιούσε ο άτυχος κυνηγός.

Η γυναίκα έκανε ό,τι της είπε η αστυνομία. Προμηθεύτηκε την κάρτα sim και την παρέδωσε στην Ασφάλεια Ρόδου. Η κάρτα εστάλη αεροπορικώς την ίδια ημέρα στην Αθήνα, όπου την παρέλαβε αστυνομικός της Ασφάλειας Μεσολογγίου και την μετέφερε στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι ερευνητές των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ, με την νέα κάρτα sim δημιούργησαν κινητό «κλώνο» του Μπάμπη Κούτσικου, αλλά δεν μπόρεσαν στις πρώτες κρίσιμες ημέρες της έρευνας να αντλήσουν στοιχεία, τόσο για την διαδρομή που ακολούθησαν με το αυτοκίνητο όσο και για τις συνομιλίες του είχε το θύμα.

Έτσι οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε μια μεγάλη ακτίνα, και τελικά το πτώμα του Μπάμπη, που φέρεται να δολοφονήθηκε από τον 50χρονο κρεοπώλη, βρέθηκε από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην περιοχή της Ευαγγελίστριας.

Οι έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της καραμπίνας του θύματος, συνεχίστηκαν και σήμερα από τους ναρκαλιευτές του Στρατού, αλλά χωρίς αποτελέσματα. Παράλληλα, συνεχίζονται και οι έρευνες για το κινητό του Μπάμπη στη περιοχή της Ανατολικής Κλείσοβας, όπου εντοπίστηκε και το τελευταίο στίγμα του, μετά την δολοφονία του.

«Έχουμε μερική πρόσβαση στο κινητό»

«Έχουμε μερική πρόσβαση στο κινητό του 31χρονου, καθώς δεν έχει εντοπιστεί η συσκευή. Μιλάμε για ένα κινητό το οποίο είναι κλειστό. Μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί για αυτό ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού», είπε στον ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Όλες αυτές οι πληροφορίες που υπάρχουν, εξετάζονται ως προς το κίνητρο της ανθρωποκτονίας. Το αν υπάρχει δράση κάποιας συγκεκριμένης ομάδας θα εξεταστεί ξεχωριστά από άλλη υπηρεσία της αστυνομίας» δήλωσε αρχικά.

Για το τετράδιο που φέρεται να σημείωνε τα ποσά ο 31χρονος άτυχος άνδρας, είπε: «Οι ιδιόχειρες σημειώσεις αυτές έχουν παραδοθεί στις Αρχές για να εξεταστεί πόσο μπορούν να βοηθήσουν στην υπόθεση».

Για το “κυνήγι των θησαυρών” στην περιοχή αλλά και τις “ανεξιχνίαστες δολοφονίες” που φημολογείται ότι είχαν πραγματοποιηθεί στην περιοχή ανέφερε: “δεν έχω τέτοια πληροφορία, αλλά δεν φαίνεται η αστυνομία να εξέταζε τέτοιο ενδεχόμενο”.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση