HomeHL-9Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Επιδεινώνεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Οι γιατροί κάνουν λόγο για δραματικές οι ελλείψεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για «δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό σε νευραλγικά τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου», κάνει λόγο η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ του Νομού, με σχετική ανοιχτή επιστολή προς τους Ρεθυμνιώτες.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γιάννης Σαριδάκης, υπογραμμίζει ότι η κατάσταση του Νοσοκομείου φαίνεται να επιδεινώνεται περαιτέρω, αφού το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών παραμένει υποστελεχωμένο, με δύο ειδικευμένους γιατρούς (χρειάζεται 7) και καμία προκήρυξη θέσης.

Την ίδια ώρα:

-Η παθολογική κλινική συνεχίζει να υπολειτουργεί με δανεικούς γιατρούς και μόνο μία θέση παθολόγου προκηρύχθηκε, η οποία χρόνια τώρα βγαίνει άγονη.
-Η χειρουργική κλινική μένει με 4 γιατρούς από τους 7 που τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει και καμία θέση δεν προκηρύχθηκε.
-Οι ειδικευόμενοι, τόσο στη χειρουργική όσο και στην παθολογική κλινική είναι πλέον λιγοστοί λόγω της υπερεφημέρευσης, αλλά και της ελλιπούς εκπαίδευσής τους. Εργάζονται κυρίως στο ΤΕΠ και μάλιστα κάποιες φορές χωρίς ειδικευμένο γιατρό.
-Η ογκολογική κλινική δεν λειτουργεί πια μετά την αποχώρηση του μοναδικού ογκολόγου που υπήρχε.

Σε όλα αυτά προστίθεται σοβαρό πρόβλημα στην Ορθοπεδική κλινική, που κινδυνεύει να (υπο)λειτουργεί σύντομα μόνο με 3 γιατρούς, μετά από εξαναγκασμό σε παραίτηση ειδικευμένης ορθοπεδικού λόγω υπερεργασίας, την οποία ακολούθησε μία ακόμα υποβολή παραίτησης ειδικευμένου γιατρού της Ορθοπεδικής.

Οι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας που υπηρετούν στην Π.Ε. Ρεθύμνης, ανακοινώνουν ότι διοργανώνουν συλλαλητήριο στο τέλος Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή και των πολιτών, προκειμένου να ενισχυθεί άμεσα και επαρκώς, το Ε.Σ.Υ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση