HomeHL-WorldΤούρκος γιατρός τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε Βρετανίδα η οποία πέθανε λίγα 24ωρα μετά

Τούρκος γιατρός τοποθέτησε γαστρικό δακτύλιο σε Βρετανίδα η οποία πέθανε λίγα 24ωρα μετά

«Έπαθε θρόμβωση στην πτήση» λέει ο Τούρκος γιατρός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ένας Τούρκος χειρουργός καθώς έκανε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου σε μια 20χρονη Βρετανίδα, η οποία πέθανε λίγες μέρες μετά.

Η 20χρονη Μόργκαν Ριμπέιρο με οικονομίες που είχαν κάνει οι γονείς της, είχε καταφέρει να μαζέψει το ποσό των 2.500 λιρών με σκοπό να ταξιδέψει στην Τουρκία και να υποβληθεί στην επέμβαση που θα την βοηθούσε να χάσει βάρος.

Ο Τούρκος γιατρός Σέρκαν Μπαγίλ πραγματοποίησε την επέμβαση στις 5 Ιανουαρίου. Όπως είπε η οικογένειά της, η άτυχη κοπέλα επέλεξε την Τουρκία επειδή ήταν πιο οικονομική λύση σε σχέση με τη Βρετανία που έπρεπε να περιμένει και πολύ καιρό, αλλά και να πληρώσει 10.000 λίρες.

Η επέμβαση έγινε και η Ριμπέιρο πήρε την πτήση της επιστροφής. Μέσα στο αεροπλάνο ωστόσο ένιωσε πολύ έντονη αδιαθεσία. Ήταν τόσο κακή η κατάστασή της που η πτήση της Wizz Air αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Βελιγράδι, όπου οι χειρουργοί αφαίρεσαν πάνω από 10 εκατοστά του λεπτού εντέρου της σε μια προσπάθεια να τη σώσουν. Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης, το λεπτό της έντερο είχε κοπεί. Η κοπέλα υπέστη καρδιακή προσβολή, έπεσε σε κώμα και πέθανε τέσσερις ημέρες αργότερα από σηπτικό σοκ.

Ο Μπαγίλ επέμεινε ότι υπέστη εμβολή κατά την πτήση κάτι που οι Σέρβοι γιατροί απέκλεισαν.

Ο Τούρκος χειρουργός, που φέρεται να ασκεί το επάγγελμα για περισσότερες από δύο δεκαετίες, υποστήριξε ότι είχε πραγματοποιήσει την επέμβαση με επιτυχία σε δύο άλλους ασθενείς από την Βρετανία και ότι είχαν αναρρώσει καλά.

«Πέθανε λόγω εμβολής κατά την πτήση, όχι λόγω επιπλοκών από την εγχείρηση. Είμαι λυπημένος, πάρα πολύ λυπημένος, ήταν τόσο νέα που εύχομαι να μην είχε συμβεί ποτέ αυτό, είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου», είπε ο Μπαγίλ στη Mirror.

Οι Σέρβοι γιατροί από την άλλη είπαν ο συνάδελφός τους δεν κατάφερε να εντοπίσει μια τομή στο λεπτό έντερο που μπορεί να επέτρεψε σε τροφή να εισέλθει στο αίμα της, προκαλώντας της σηπτικό σοκ.

Η μητέρα της κοπέλας σοκαρισμένη είπε: «Αυτό δεν είναι απλώς «έπαθε εμβολή», είχε κοπεί το λεπτό έντερο και πιστεύω ότι δεν το εντόπισε. Μας το είπαν αυτό οι Σέρβοι χειρουργοί».

Στο βιογραφικό του Μπαγίλ στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 ιατρικές επεμβάσεις.

Άλλα διαδικτυακά προφίλ αναφέρουν ότι αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Çukurova στην Τουρκία το 1996, όπου ολοκλήρωσε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής μεταξύ 2003 και 2010.

Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Instagram ανεβάζει τακτικά βίντεο με ασθενείς που μοιράζονται τη χαρά τους που χειρουργήθηκαν με επιτυχία. Ο Μπαγίλ γράφει πως στην κλινική «πραγματοποιούμε όλες τις επεμβάσεις μας σε εντελώς αποστειρωμένο και νοσοκομειακό περιβάλλον».

Η Ριμπέιρο πλήρωσε 2.500 λίρες για να υποβληθεί στην επέμβαση αφού για χρόνια όλοι την προέτρεπαν να χάσει βάρος.

Το τελευταίο TikTok της Ριμπέιρο
Σε ένα τελευταίο βίντεο που ανέβασε στο TikTok πριν πετάξει για την επέμβαση δήλωνε τον ενθουσιασμό της: «Η τελευταία μου ανάρτηση πριν από την WLS (χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους)… τα λέμε στην άλλη πλευρά».

@m0rg4n.m4ri4

My surgery date is 5/1/24 IF YOU WANT TO FOLLOW MY JOURNEY IVE TAGGED MY WLS ACCOUNT ❤️

♬ Confidence (sped up version) – Ocean Alley

Ο πατέρας της, Richard Ribeiro, δήλωσε ότι είχε κάνει έρευνα στο διαδίκτυο πριν αποφασίσει να στείλει την κόρη του στην Τουρκία.

Οι Σέρβοι εισαγγελείς, μαζί με τις βρετανικές αρχές, έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τον θάνατο της Morgan.

@metrouk The father of Morgan Ribeiro, the woman who sadly died after undergoing weight loss surgery in Turkey, has revealed her heartbreaking last words. Morgan Ribeiro flew to Turkey to undergo a gastric sleeve operation. She became unwell on flight home and sadly died after being placed into an induced coma. Her father Richard Riberio wants to make sure that ‘something like this never happens again’ after learning it would be the last time he would ever hear his daughter Morgan’s voice again. #morganribeiro #weightloss #fy #fyp #cosmetic #cosmeticprocedures #turkeysurgery #nhs #weightlosssurgery #uknews #newstok #gastricsleeve #medicine #health #healthtok #morganribeiro77 ♬ original sound – MetroUK

Η μεγαλύτερη αδελφή της, Kayleigh, 26 ετών, την είχε παρακαλέσει να μην προχωρήσει στην επέμβαση, ενώ ο φίλος της Jamie Brewster ισχυρίστηκε ότι από το νοσοκομείο δεν τους είχαν πει για τους κινδύνους μετά την επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια παρόμοια επέμβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζει περίπου 10.000 λίρες και για τον λόγο αυτό πολλοί προτιμούν την Τουρκία που είναι πολύ οικονομική. Η βρετανική κυβέρνηση όμως κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι γνωρίζει για περισσότερους από 25 Βρετανούς υπηκόους που πέθαναν στην Τουρκία από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι σήμερα από χειρουργικές επεμβάσεις.

Οι σερβικές αρχές είπαν ότι είναι η τρίτη φορά που αεροπλάνο που μεταφέρει Βρετανίδα ασθενή αισθητικής επέμβασης αναγκάζεται να προσγειωθεί εκτάκτως στο Βελιγράδι λόγω ιατρικών επιπλοκών.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση