HomeHL-TOPΧανιά: Δύο συλλήψεις για την έκρηξη στο αυτοκίνητο αστυνομικού

Χανιά: Δύο συλλήψεις για την έκρηξη στο αυτοκίνητο αστυνομικού

Οι κλεμμένες πινακίδες και οι κάμερες που «πρόδωσαν» τους δράστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε λιγότερο από ένα 24ωρο οι αστυνομικοί των Χανίων είχαν στα χέρια τους τους δράστες που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του συναδέλφου τους.

Αμέσως μετά την έκρηξη στο όχημα που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της οικίας του αστυνομικού είχαν συγκεντρώσει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες παρακείμενων σπιτιών και καταστημάτων.

Στο υλικό που είχαν στα χέρια τους και το οποίο μελέτησαν με πολύ προσοχή εντόπισαν τις κινήσεις ενός οχήματος που κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Νέας Χώρας και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες.

Λίγο αργότερα είχαν προσαγάγει στο Αστυνομικό Μέγαρο δύο υπόπτους, ηλικίας 57 και 55 ετών. Οι προσαγωγές εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία και μάλιστα είχε συλληφθεί από τον 36χρονο αστυνομικό στο αυτοκίνητο του οποίου τοποθέτησαν τη βόμβα.

Ιστορικό

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι κάτοικοι της Νέας Χώρας πετάχθηκαν από τα κρεβάτια τους από τον εκκωφαντικό θόρυβο.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο του 36χρονου αστυνομιού καθώς και ζημιές σε δύο μηχανές που ήταν και εκείνες σταθμευμένες στην πυλωτή της διπλοκατοικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση