HomeHL-9Το Φεβρουάριο το δικαστήριο για το αποτέλεσμα των εκλογών στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Το Φεβρουάριο το δικαστήριο για το αποτέλεσμα των εκλογών στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Νέα αναβολή λόγω της αποχής των δικηγόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα, εκδίκαση της εκδίκασης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου της ένστασης που έχει καταθέσει ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Λασιθιώτικο Κάλεσμα 2023» Γιάννης Στεφανάκης για το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023 στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Η εκδίκαση πήρε αναβολή – την τρίτη στη σειρά – εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Η εν λόγω ένσταση του κ. Στεφανάκη στρέφεται κατά του νικητή των εκλογών Γιώργου Αθανασάκη και των εκλεγμένων συμβούλων του, κάνοντας λόγο για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, σημαδεμένα ψηφοδέλτια και παρεμβάσεις στην ψηφοφορία.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Στεφανάκης, “έχουμε τις ενστάσεις μας για αυτή την αποχή των δικηγόρων”, λόγος για τον οποίο ο ίδιος απέστειλε χθες επιστολή προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, με την οποία και ζητούσε “να επιτραπεί με απόφαση του Δ.Σ.Η. η εκδίκαση της ως άνω δίκης καθώς δεν εξυπηρετεί απλά το δημόσιο συμφέρον αλλά την ίδια τη Δημοκρατία”.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο κ. Στεφανάκης: “η απόφαση της της ΓΣ του Δ.Σ.Η. για την υπαγωγή των δικών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλαίσιο της αποχής έρχεται σε αντίθεση με την προστασία της αυθεντικής λαϊκής βούλησης και της Δημοκρατίας. Η μη εκδίκαση των εκλογικών ενστάσεων επιτρέπει την παράταση της αμφισβήτησης, τη μη ανάδειξη της αλήθειας και τη συνέχιση μίας κατάστασης που δεν είναι σύμφωνη με τις αρχές της δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό άλλωστε άλλοι δικηγορικοί σύλλογοι στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν περιλαμβάνουν τις αυτοδιοικητικές δίκες στην αποχή, αρκετές δε περιπτώσεις ενστάσεων έχουν ήδη εκδικαστεί”.

Αντίστοιχου περιεχομένου επιστολή με την οποία και ζητούσε να εκδικαστεί η δική απέστειλε και η πλευρά της δημοτικής αρχής, όπως μας είπε ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης.
anatolh.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση