HomeCity Guide«Να μιλήσω; Να σωπάσω;»-Μια αναφορά στη μουσική του Μανώλη Καλομοίρη

«Να μιλήσω; Να σωπάσω;»-Μια αναφορά στη μουσική του Μανώλη Καλομοίρη

Στο Πολιτιστικό Συνεδρσιακό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Να μιλήσω; Να σωπάσω;» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης στη μουσική του Μανώλη Καλομοίρη και στις μελοποιήσεις ποιημάτων για φωνή και πιάνο, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, στην Αίθουσα Συναυλιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις του Μανώλη Καλομοίρη που αποκαλύπτουν μια διαφορετική εσωτερικότητα και ευαισθησία. Μελοποιήσεις ποιημάτων του Κωστή Παλαμά, του Κωνσταντίνου Χατζόπουλου αλλά και δικών του στίχων, με συνοδεία μόνο πιάνου, καθώς και έργα για σόλο πιάνο, αναδεικνύουν μια εσωστρεφή πλευρά του Καλομοίρη, διαφορετική από την ηρωική και πληθωρική που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Θα παρουσιαστούν τραγούδια από τους «Πεντασύλλαβους» σε ποίηση Κωστή Παλαμά (από όπου προέρχεται και ο στίχος του τίτλου), από τους κύκλους «Βραδυνοί θρύλοι» και «Πέρασες» σε ποίηση Κωνσταντίνου Χατζόπουλου, δύο τραγούδια σε στίχους του ίδιου του Καλομοίρη, καθώς και κάποια έργα για σόλο πιάνο. Στη ροή του προγράμματος θα παρεμβάλλονται αφηγήσεις και απαγγελίες, βασισμένες σε κείμενα από τα απομνημονεύματα του Καλομοίρη «Η ζωή μου και η τέχνη μου», από τα μουσικά του απομνημονεύματα «Από τη ζωή και τους καημούς του Καπετάν-Λύρα», από την αλληλογραφία του με τον Κωστή Παλαμά και τα διάφορα άρθρα του, όλα σε οργανική αλληλεπίδραση με τη μουσική.

Συντελεστές

Διαμάντη Κριτσωτάκη, λυρική τραγουδίστρια /τραγούδι, απαγγελία.

Μυρτώ Οικονομίδου, μουσικολόγος /μουσικολογική έρευνα, επιλογή και επιμέλεια υλικού.

Λίλυ Δάκα, πιανίστα-φιλόλογος /πιάνο, επιλογή μουσικής και κειμένων.

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων αξίας 12€ και 10€ (γενική είσοδος) και 8€ (άνεργοι, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών) ξεκίνησε και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:

Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30 – 14:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30, τηλ. 2813409247)

Την ticketservices.gr, από εδώ.

Το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση