HomeHL-PsilaΗ πιο σύντομη πτήση στον κόσμο διαρκεί 74 δευτερόλεπτα – Η δεύτερη πιο σύντομη βρίσκεται στην Ελλάδα

Η πιο σύντομη πτήση στον κόσμο διαρκεί 74 δευτερόλεπτα – Η δεύτερη πιο σύντομη βρίσκεται στην Ελλάδα

Η συντομότερη πτήση στην Ελλάδα διαρκεί σχεδόν 5 λεπτά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα αεροπορικά ταξίδια έχουν την ικανότητα να ελαχιστοποιούν τις αποστάσεις, αφού πολλές φορές στη θέση πολύωρων ακτοπλοϊκών ή οδικών διαδρομών μπαίνει μόλις μια ώρα στον αέρα για να φτάσεις εκεί που θες.

Υπάρχει όμως ένα αεροπορικό ταξίδι που η συνολική διάρκεια του είναι πιο μικρή και από το χρόνο που θα σου πάρει να εκδόσεις το εισιτήριο σου για να επιβιβαστείς, αφού η πτήση από την Κάσο με προορισμό την Κάρπαθο, κρατάει συνολικά περίπου πέντε λεπτά.

Η Κάρπαθος και η Κάσος απέχουν μόλις 19,3 χιλιόμετρα μεταξύ τους, κάτι που κάνει το ταξίδι «παιχνιδάκι» για όποιον επιθυμεί να μεταβεί από το ένα νησί στο άλλο με το αεροπλάνο.

Μάλιστα, το αεροδρόμιο της Κάσου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη θάλασσα, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα που κάνουν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, δεδομένης και της μικρής απόστασης, να είναι πολύ μικρότερα σε μέγεθος από τα συνηθισμένα.

Η συντομότερη πτήση στον κόσμο είναι στη Σκωτία

Και αν αυτό το δρομολόγιο διαρκεί ελάχιστο χρόνο, υπάρχει ακόμα πιο σύντομο. Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται η πτήση Westray – Papa Westray στη Σκωτία, όπου οι επιβάτες πετούν με το αεροπλάνο για λιγότερo από δύο λεπτά.

Το ταξίδι μεταξύ των νησιών Westray και Papa Westray, στο αρχιπέλαγος Orkney της Σκωτίας, είναι βάσει της λίστας των Ρεκόρ Γκίνες, η συντομότερη πτήση στον κόσμο σε εμπορική αεροπορική εταιρεία. Είναι ενδεικτικό πως η πτήση έχει χρονομετρηθεί, εάν ο άνεμος είναι σωστός, να διαρκεί κυριολεκτικά 74 μόλις δευτερόλεπτα.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση