HomeHL-WorldΙνδία: Στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης – Τουλάχιστον 8 τραυματίες

Ινδία: Στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης – Τουλάχιστον 8 τραυματίες

Η Ινδία σκοπεύει να κλείσει με φράχτη τα μήκους 1.600 χιλιομέτρων σύνορα με τη Μιανμάρ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ, το οποίο θα μετέφερε πίσω στη χώρα δεκάδες στρατιώτες οι οποίοι είχαν διαφύγει από τη σύγκρουση, βγήκε σήμερα από τον διάδρομο αεροδρομίου στη βορειοανατολική Ινδία, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δεκατέσσερις άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος, το οποίο κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο Λενγκμπούι του κρατιδίου Μιζοράμ για να παραλάβει τους στρατιώτες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσαν Ινδοί αστυνομικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν την άτρακτο του αεροσκάφους, που έχει υποστεί ζημιές, σε μια θαμνώδη περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Δείτε εικόνες

Σχεδόν 700 στρατιώτες της Μιανμάρ πέρασαν στη βορειοανατολική Ινδία τους τελευταίους δύο μήνες αφότου οργανώσεις που αντιτίθενται στη χούντα στη Μιανμάρ, υποστηριζόμενες από μια φιλοδημοκρατική παράλληλη κυβέρνηση, πήραν τον έλεγχο αρκετών στρατιωτικών φυλακίων και πόλεων κοντά στα σύνορα.

Οι ινδικές αρχές στέλνουν πίσω τους στρατιώτες σε διάστημα λίγων ημερών αφού περάσουν τα σύνορα.

Τους έστειλαν πίσω

Ινδική στρατιωτική πηγή δήλωσε πως 276 στρατιώτες από τη Μιανμάρ εισήλθαν στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα έπειτα από σφοδρές μάχες κοντά στα σύνορα, 184 από τους οποίους επέστρεψαν στη Μιανμάρ χθες, Δευτέρα.

Μετά το πραξικόπημα στη Μιανμάρ το 2021, εκατοντάδες άμαχοι και στρατιώτες διέφυγαν σε ινδικά κρατίδια όπου κοινότητες των δύο χωρών μοιράζονται εθνικούς και οικονομικούς δεσμούς. Αυτό έχει ανησυχήσει το Νέο Δελχί που φοβάται πως οι εντάσεις μπορεί να επεκταθούν στην Ινδία.

Επισκεπτόμενος τη βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας, ο υπουργός Εσωτερικών Αμίτ Σαχ δήλωσε πως η κυβέρνηση θα κλείσει με φράχτη τα μήκους 1.600 χιλιομέτρων σύνορα με τη Μιανμάρ. Η Ινδία εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να βάλει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των δύο χωρών, όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση