HomeHL-GreeceΚεραμέως: Κατάθεση τροπολογίας για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Κεραμέως: Κατάθεση τροπολογίας για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές

Το γάντι στην αντιπολίτευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τροπολογία με την οποία επεκτείνεται το δικαίωμα ψήφο των Ελλήνων κατοίκων στο εξωτερικό με επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές κατέθεσε στην Βουλή η Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με την υπουργό των Εσωτερικών,  κ. Κεραμέως πρόκειται για μια κίνηση που δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο του πολιτικού συστήματος να δείξει ότι σε θέματα δημοκρατίας δεν χωρούν διαφωνίες.

«Έχουμε την ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τους δεσμούς με την πατρίδα με τεράστια οφέλη για τη χώρα. Αυτό προβλέπει η τροπολογία που καταθέτουμε και απαιτεί τη ψήφο 200 βουλευτών για να ισχύσει. Είναι δημοκρατικό χρέος και ιστορική ευκαιρία που βαραίνει τον καθένα μας», δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε:

« Ήδη κόμματα που αριθμούν πάνω από 230 βουλευτές έχουν τοποθετηθεί θετικά για την επιστολική στις ευρωεκλογές, γιατί λοιπόν όχι και στις εθνικές εκλογές; Η Βουλή των Ελλήνων έχει ιστορική ευκαιρία και ευθύνη να εγκρίνει το νομοσχέδιο που αίρει τα εμπόδια στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών. Η κατάθεση της τροπολογίας, για τους πολίτες που ζουν στο εξωτερικό με προϋποθέσεις ενίσχυσης της συμμετοχής, συνιστά χρέος της πολιτείας. Η υπερψήφιση της τροπολογίας είναι ένα σημαντικό μήνυμα πολιτικού εκσυγχρονισμού και διάθεσης να πράξουμε το αυτονόητο πέρα και πάνω από διαφορές και κόμματα και χρώματα. Να δείξουμε ότι σε θέματα δημοκρατία είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση