HomeHL-9Παύλος Μαρινάκης: Πολύ δύσκολα η επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ και road show JP Morgan

Παύλος Μαρινάκης: Πολύ δύσκολα η επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΗΠΑ και road show JP Morgan

Στον αέρα και το αυριανό υπουργικό συμβούλιο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σεβόμαστε διαχρονικά την Εκκλησία και τις απόψεις της. «Δεν ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητες του Μάκη Βορίδη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύσκολα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, λόγω της ασθένειάς του με γρίπη Η1Ν1. Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός αναμενόταν να μεταβεί στις ΗΠΑ στο πλαίσιο και του roadshow της JP Morgan για τις ελληνικές μετοχές, ενώ είχε προγραμματιστεί και συνάντηση με τον CEO Jamie Dimon.

Ωστόσο, ο Κ. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με γρίπη Η1Ν1, κατά την επιστροφή του από το Νταβός.

«Ο πρωθυπουργός παραμένει σπίτι του. Καθίσταται αμφίβολη ως πολύ δύσκολη η επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Το υπουργικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο για αύριο, δεν ξέρουμε αν θα γίνει, θα εξαρτηθεί από την πορεία της υγείας του πρωθυπουργού, ο οποίος κατά την επιστροφή του από το Νταβός διαγνώστηκε με H1N1 τύπου Α.

Θα επαναπρογραμματιστεί ενδεχομένως το υπουργικό συμβούλιο, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση. Εφόσον δεν καταστεί εφικτό να είναι ο πρωθυπουργός, θα αναβληθεί για λίγες ημέρες, όχι επ’ αόριστον», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης, όσον αφορά τη στάση των υπουργών και δη του Μάκη Βορίδη που έχει δηλώσει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, παρέπεμψε σε σχετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ότι «οι υπουργοί συμμετέχουν στα υπουργικά συμβούλια και αυξημένη θεσμική υποχρέωση», ωστόσο ζήτησε «να μην προκαταλαμβάνουμε τα γεγονότα».

Παράλληλα, αρνήθηκε ότι ψαλιδίζονται οι αρμοδιότητες του κ. Βορίδη.

Επανέλαβε τον «διαχρονικό σεβασμό μας στην Εκκλησία και τις απόψεις της. Ούτε θέλουμε ούτε είναι σωστό να μπούμε σε αντιπαράθεση μαζί της.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της εφαρμόζει το πρόγραμμά της και δεν βάζει σε διαδικασία δημοψηφίσματος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θεωρούμε ότι αυτό που φέρνουμε προς ψήφιση είναι σωστό και δίκαιο».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση «σέβεται το σύνολο των διαδικασιών, όπως τη δημόσια διαβούλευση και τη συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα δώσουμε μεγάλη σημασία στον διάλογο, όμως δεν έχουμε καμία πρόθεση να υποχωρήσουμε από τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο και τα δικαιώματα των παιδιών».

Ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε τα συγχαρητήρια και τις ευχές του στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος εκλέχθηκε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Όπως τόνισε, «ο κ. Ρουσόπουλος στηρίχθηκε και από τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ δεν υπήρξε καμία άλλη υποψηφιότητα.

Η ανάληψη αυτών των σημαντικών καθηκόντων από έναν Έλληνα πολιτικό και μάλιστα για πρώτη φορά, αποτελεί άλλη μια επιβεβαίωση της ενίσχυσης της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό και δηλώνει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων εταίρων μας στην πολιτική της χώρας μας, την αναγνώριση της αξιοπιστίας της, των σημαντικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται και των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνονται σε επίπεδο κράτους δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ευχόμαστε καλή και παραγωγική θητεία στον νέο Πρόεδρο και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση