HomePost ItΦραγκίσκος Παρασύρης: Αναγκαία η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Φραγκίσκος Παρασύρης: Αναγκαία η αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

«Το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου χρήζει άμεσων τεχνικών και λειτουργικών παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου χρήζει άμεσων τεχνικών και λειτουργικών παρεμβάσεων για την αναβάθμισή του», τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, οι συνθήκες λειτουργίας του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου δυσχεραίνουν το έργο των Δικαστικών Αρχών, των Δικαστικών Υπαλλήλων και των Δικηγόρων. Η αναγνωρισμένη ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων αποτελεί προτεραιότητα για το νομικό κόσμο του Ηρακλείου.

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης σημειώνει ότι «το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου στην παραλιακή ζώνη της πόλης, χρήζει άμεσων παρεμβάσεων, ως προς τη λειτουργική και αισθητική βελτίωση, προστασία και ανάδειξή του. Αφενός επειδή οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα δεν ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των Μελών του Δικαστικού Σώματος, των Υπαλλήλων, αλλά και των Δικηγόρων και αφετέρου επειδή δημιουργούν επιπλέον συνθήκες, οι οποίες συντείνουν στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης. Την ίδια στιγμή, οι συνθήκες στις οποίες καλούνται οι Δικαστικοί Λειτουργοί να επιτελέσουν το κρίσιμο έργο τους, είναι αποκαρδιωτικές, με έλλειψη βασικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού και παράλληλη υποστελέχωση σε βοηθητικό προσωπικό».

Επειδή η έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο Ηράκλειο αναμένεται, γεγονός που σημαίνει ότι για τα επόμενα χρόνια όλες οι Δικαστικές Αρχές θα στεγάζονται στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο, υπογραμμίζει την ανάγκη σαφούς χρονοδιαγράμματος ανάληψης πρωτοβουλιών, ως προς την εκκίνηση των τεχνικών παρεμβάσεων που απαιτούνται στο υφιστάμενο Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου. Δεν παραλείπει, ωστόσο, να αναδείξει την ανάγκη προμήθειας βασικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των Δικαστικών Αρχών και να αναβαθμιστούν οι συνθήκες εργασίας του Δικαστικού Σώματος μέσα από την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που δυσχεραίνουν το έργο του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση