HomeCity GuideΕκδήλωση με θέμα τις επιδημίες του χειμώνα

Εκδήλωση με θέμα τις επιδημίες του χειμώνα

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα: «Οι επιδημίες του Χειμώνα, οι πολίτες ρωτούν οι ειδικοί ιατροί απαντούν», πραγματοποιεί το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ – μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Αγίου Νικολάου – σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Στην εκδήλωση που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Διαδημοτικού Δικτύου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18:00 – 19:30, δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν οι δημότες του Αγίου Νικολάου και ν΄ απευθύνουν ερωτήσεις μέσω του chat.

Σε δήλωση του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων καθώς και για θέματα πρόληψης, οργάνωσης και υποστήριξης της Πρωτοβάθμιας Υγείας κ. Ιωάννης Ρουκουνάκης MD, MSc , έκανε γνωστό ότι η εκδήλωση έχει στόχο την ορθή ενημέρωση για την αντιμετώπιση των επιδημιών του χειμώνα, όπως ιώσεις, γρίπη, covid-19 κα, που ταλαιπωρούν τόσο τους ενήλικες όσο και τα παιδιά. Επιπλέον θα γίνει αναφορά στα νέα εμβόλια που κυκλοφορούν για τη γρίπη, covid-19, έρπη ζωστήρα κλπ, και εν προκειμένω, ποιες ομάδες πρέπει να εμβολιαστούν και ποιο διάστημα καλύπτουν. Μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις – όπως τόνισε – οι ειδικοί ιατροί καλούνται να καλύψουν απορίες των πολιτών σχετικά με το θέμα. Στο πάνελ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα συμμετάσχουν 4 Καθηγητές – ιατροί μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος κα Ελένη Καμάρα, η οποία θα απευθύνει και τις ερωτήσεις στους ιατρούς.

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Στήριξης ΑμεΑ: κ. Αντώνης Μαυρής, κάλεσε τους δημότες να συμμετέχουν στην συγκεκριμένη διαδικτυακή εκδήλωση, ιδιαίτερα μάλιστα την παρούσα περίοδο που υπάρχει έξαρση των ιώσεων, ενώ ενημέρωσε για το σύνδεσμο της Πλατφόρμας  Zoom (link): http://bit.ly/3RSjwhV μέσου του οποίου οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν, γνωστοποιώντας επίσης ότι η live μετάδοση της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί στην σελίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ στο Facebook https://www.facebook.com/ΕΔΔΥΠΠΥ-146541628794804.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή όλων είναι δωρεάν.