HomeHL-WorldΡωσική πτήση τσάρτερ χάθηκε από τα ραντάρ- Πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Ρωσική πτήση τσάρτερ χάθηκε από τα ραντάρ- Πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους στο Αφγανιστάν

Οι αρχές του Αφγανιστάν έλαβαν πληροφορίες για συντριβή αεροσκάφους σε ορεινή περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μία ρωσική πτήση τσάρτερ χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ η αστυνομία του Αφγανιστάν έλαβε αναφορές για συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι μία πτήση τσάρτερ χάθηκε από τα ραντάρ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από το Αφγανιστάν. Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπανταχσάν του Αφγανιστάν δήλωσε πως οι αρχές έλαβαν αναφορές για συντριβή αεροσκάφους.

Στην πτήση τσάρτερ εκτιμάται ότι επέβαιναν έξι άνθρωποι. Το αεροπλάνο- ένα γαλλικής κατασκευής Falcon 10 του 1978- ταξίδευε από την Ινδία με προορισμό τη Μόσχα, μέσω του Ουζμπεκιστάν.

Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε απομακρυσμένη ορεινή περιοχή της επαρχίας Μπανταχσάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τον τύπο του αεροσκάφους, για θύματα ή τα αίτια της συντριβής, συμπλήρωσε.

«Ένα αεροσκάφος συνετρίβη, όμως η τοποθεσία δεν έχει διευκρινισθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαμπιχουλάχ Αμίρι, αξιωματούχος της επαρχίας Μπανταχσάν, ο οποίος σημείωσε πως οι αρχές ενημερώθηκαν από τους ντόπιους.

Το αεροσκάφος συνετρίβη σε ορεινή περιοχή της επαρχίας, όπου είναι δύσκολη η πρόσβαση. Το σημείο απέχει «περίπου οχτώ ώρες» από την πρωτεύουσα της επαρχίας, τη Φαϊζαμπάντ, διευκρίνισε ο αξιωματούχος. «Στείλαμε μια ομάδα, όμως δεν έχει φθάσει. Δεν έχουμε καμία λεπτομέρεια», συμπλήρωσε.

 

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση