HomeHL-TOPΚαιρός στην Κρήτη: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Καιρός στην Κρήτη: Από το ζενίθ στο ναδίρ

Τι προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 21/01

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες στην Κρήτη, μια ψυχρή εισβολή έχει ήδη ξεκινήσει να επηρεάζει την ηπειρωτική χώρα από το πρωί του Σαββάτου και αναμένεται να φτάσει και στην Κρήτη την Κυριακή.

unnamed-52

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού περιλαμβάνουν:

Σημαντικές Βροχοπτώσεις: Όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη, οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες, με το συνολικό ύψος βροχής να υπερβαίνει τα 50-70 χιλιοστά, ενώ η βροχή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Χιονοπτώσεις σε Υψηλά Υψόμετρα: Σε μεγάλα υψόμετρα του νησιού αναμένεται να πέσει χιόνι, δημιουργώντας μια χειμερινή ατμόσφαιρα σε αυτές τις περιοχές.

Καταιγίδες στα Ανατολικά: Στην ανατολική πλευρά της Κρήτης, κυρίως από τις απογευματινές έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής, προβλέπονται καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ασθενείς βορειοανατολικούς άνεμους.

Θυελλώδεις Βόρειοι Άνεμοι: Στα δυτικά και τοπικά στα νότια της Κρήτης, οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μπορεί να φτάσουν τα 8 μποφόρ, ενισχύοντας τον υψηλό κυματισμό στις βόρειες παραλιακές περιοχές του νησιού.

Σημαντική Πτώση της Θερμοκρασίας: Αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, επαναφέροντας το χειμερινό κλίμα.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Κρήτης καλούνται να παραμείνουν ενημερωμένοι για την εξέλιξη του καιρού και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

unnamed-53

Διαφήμιση
Διαφήμιση