HomeΚΟΣΜΟΣΝότια Κορέα: Δίωξη στον αρχηγό της αστυνομίας της Σεούλ για το ποδοπάτημα με τους 159 νεκρούς

Νότια Κορέα: Δίωξη στον αρχηγό της αστυνομίας της Σεούλ για το ποδοπάτημα με τους 159 νεκρούς

Στο Χάλογουιν το 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δίωξη ασκήθηκε στον αρχηγό της μητροπολιτικής αστυνομίας της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, έπειτα από το ποδοπάτημα στους εορτασμούς του Χάλοουιν του 2022, που κόστισε τη ζωή σε 159 ανθρώπους.

Εισαγγελείς στη Νότια Κορέα άσκησαν δίωξη σε βάρος του επικεφαλής της αστυνομίας της Σεούλ, Κιμ Κουάνγκ-χο, κατηγορώντας τον ότι συνέβαλε με την αμέλειά του στο ποδοπάτημα που έγινε το 2022 κατά τους εορτασμούς του Χάλοουιν.

Υπενθυμίζεται πως οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις στις 29 Οκτωβρίου του 2022 στη συνοικία Ιταβεόν, γνωστή για τη νυχτερινή της ζωή, είχαν τραγικό τέλος, όταν 10.000 νέοι που διασκέδαζαν συνωστίστηκαν σε στενούς δρόμους για να γιορτάσουν το πρώτο Χάλοουιν χωρίς τους περιορισμούς για την πανδημία. Το αποτέλεσμα όμως ήταν τα ποδοπατηθούν και 159 άτομα να πεθάνουν, σύμφωνα με το γραφείο της Εισαγγελίας της δυτικής περιφέρειας της Σεούλ.

Οι αρχές δεν εκπόνησαν κάποιο σχέδιο ασφαλείας ακόμα κι αν το μεγάλο πλήθος που συνέρρεε καθιστούσε πιθανό ένα δυστύχημα και δεν εφάρμοσαν τα ενδεδειγμένα μέτρα αφότου άρχισαν να καταφθάνουν εκκλήσεις για βοήθεια, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.

lifo.gr

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση