HomeΚΡΗΤΗΈκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους, χιόνια, βροχές και καταιγίδες 

Έκτακτο δελτίο καιρού: Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους, χιόνια, βροχές και καταιγίδες 

Θα χιονίσει στην Κρήτη;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ισχυρή κακοκαιρία, καθώς θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές βροχές, καταιγίδες, και χιόνια αναμένονται να πλήξουν πολλές περιοχές τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που ισχύει μέχρι και την Κυριακή 21/01.

Χιονοπτώσεις:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, αναμένεται χιόνι στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα επεκταθεί και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, αναμένεται χιόνι σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

Στις πρωινές ώρες της Κυριακής, οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Θυελλώδεις Άνεμοι:

Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, αρχικά στο βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Την Κυριακή, οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας, οι άνεμοι θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Βροχές και Καταιγίδες:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Καλούμε τους πολίτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις από τις αρμόδιες αρχές, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή 21/01.

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση