HomeΚΟΣΜΟΣΓυναίκα υπέστη εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια οδοντιατρικής επέμβασης – Το λάθος του αναισθησιολόγου

Γυναίκα υπέστη εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια οδοντιατρικής επέμβασης – Το λάθος του αναισθησιολόγου

Η ασθενής είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε θεραπεία κοιλοτήτων στο στόμα και κενών από παλαιότερες εξαγωγές δοντιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μόνιμη εγκεφαλική βλάβη και σοβαρή αναπηρία προκάλεσε σε μία γυναίκα μία οδοντιατρική επέμβαση, η οποία είχε τρομακτική κατάληξη, κυρίως από τους χειρισμούς του αναισθησιολόγου.

Συγκεκριμένα, η Maria Lugo Querales, παραλίγο να πεθάνει το 2022 και τώρα ζει σε ίδρυμα υποστηριζόμενης διαβίωσης στη Φλόριντα, όπου χρειάζεται σωλήνα σίτισης για να τραφεί. Ο σύζυγος της Querales, Luis Espana, κατέθεσε αστική μήνυση για ιατρική αμέλεια κατά του οδοντιατρείου Nunnally, Freeman and Owens, που βρίσκεται στο Marble Falls του Τέξας. Μηνύει επίσης τους γιατρούς που συμμετείχαν στην εγχείρηση, τον Dr. Lane Freeman και τον Dr. Stuart Nunnally, με την κατηγορία της αμέλειας.

Ο Dr. Jerry Teague, ο αναισθησιολόγος που χορήγησε 400 μικρογραμμάρια φαιντανύλης στην Querales, πέθανε από καρκίνο δύο εβδομάδες μετά το περιστατικό με την Querales. Ήταν αναστατωμένος και φέρεται να αντιμετώπιζε «προβλήματα συμπεριφοράς» εκείνη την περίοδο, σύμφωνα και με τα όσα κατέθεσε η σύζυγός του στην αστυνομία.

Σε μια ανάρτηση στο GoFundMe, ο Espana αναφέρει ότι αφού χορηγήθηκε φαιντανύλη στη σύζυγό του, από την οδοντιατρική καρέκλα σχεδόν βρέθηκε στον θάνατο.

«Τα ζωτικά σημεία της γυναίκας μου άρχισαν να πέφτουν και ξαφνικά υπέστη αναπνευστική ανακοπή με αποτέλεσμα να υποστεί εγκεφαλική βλάβη και στη συνέχεια να πέσει σε κώμα», εξηγεί ο σύζυγος της.

Ο Espana ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι η σύζυγός του αναζήτησε την κατ’ επιλογήν οδοντιατρική χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση χαλασμένων δοντιών και κενών που είχαν αφήσει προηγούμενες εξαγωγές. Όπως λέει ο ίδιος, η γυναίκα είχε παρακολουθήσει ένα βίντεο στο Instagram από τον Dr. Ludwig Johnson, έναν influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με περίπου 1,9 εκατομμύρια followers.

Ο Johnson είχε ανεβάσει ένα βίντεο σχετικά με το υποτιθέμενο ιατρικό πρόβλημα στο οποίο εμφανίζονταν οι Dr. Freeman και Nunnally να δίνουν την ιδανική θεραπεία.

Τώρα, ο Espana ισχυρίζεται ότι το οδοντιατρεία δεν εξήγησε σωστά στη γυναίκα του τους κινδύνους της χειρουργικής επέμβασης και ότι ο Teague (ο αναισθησιολόγος που χορήγησε τη φαιντανύλη), ο οποίος πέθανε το 2022, είχε προηγουμένως αναστείλει την ιατρική του άδεια από το 2016 έως το 2019, αφού φέρεται να έκλεψε φάρμακα και να βρέθηκε θετικός σε φαιντανύλη κατά τη διάρκεια ναρκοτέστ.

Την ίδια χρονιά που έληξε η αναστολή της λειτουργίας του, προσλήφθηκε από το οδοντιατρείο, στο οποίο τελικά χορήγησε τη μοιραία δόση φαιντανύλης στην Querales που της προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και ισόβια αναπηρία.

 

lifo.gr

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση