HomeHL-9Διακοπή δίκης για τον θάνατο της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη στο Ηράκλειο

Διακοπή δίκης για τον θάνατο της Δήμητρας Σκουρογιαννάκη στο Ηράκλειο

Συνεχίζεται η αγωνία για την οικογένειά της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δίκη για τον θάνατο της 48χρονης Δήμητρας Σκουρογιαννάκη, που τραυματίστηκε θανάσιμα από απορριμματοφόρο κατά τη διάρκεια εργασίας της στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου, διακόπηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Η έδρα αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω κωλύματος ενός εκ των συνηγόρων, με νέα ημερομηνία δικαστήριας συνάντησης να ορίζεται για την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.

Η Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, μητέρα 4 παιδιών, είχε τραυματιστεί σοβαρά τον Ιούνιο του 2016, ενώ εκτελούσε καθήκοντα συλλογής απορριμμάτων. Μετά από αρκετές εβδομάδες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.

Η δίκη είχε ξεκινήσει στις 13 Μαρτίου 2023 και είχε ολοκληρωθεί στις 26 Μαΐου του ίδιου έτους. Ο οδηγός του απορριμματοφόρου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου είχαν καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια. Επιπλέον, ο οδηγός αντιμετώπιζε κατηγορίες για παράβαση υποχρέωσης γνωστοποίησης ατυχήματος στις αρχές.

Οι καταδίκες είχαν ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Μαΐου. Ωστόσο, η διακοπή της δίκης και η αναβολή σε νέα ημερομηνία επιφέρουν περαιτέρω αναμονή για την οικογένεια της θύματος και τη δικαιοσύνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση