HomeΚΟΣΜΟΣΤουρκία: Επιμένει ο Ερντογάν στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Τι είπε για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο»

Τουρκία: Επιμένει ο Ερντογάν στη «Γαλάζια Πατρίδα» – Τι είπε για τον «ηλεκτρονικό πόλεμο»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας παρέστη στην τελετή παράδοσης στο πολεμικό ναυτικό τέσσερα νέα πλοία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τέσσερα νέα πλοία παραδόθηκαν στο πολεμικό ναυτικό την Παρασκευή, παρουσία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκ νέου στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Κατά την τελετή παράδοσης, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν τόνισε πως «σήμερα, δεν είναι δυνατόν τα έθνη, που δεν μπορούν να είναι ισχυρά και ανεξάρτητα στον τομέα της άμυνας, να ατενίζουν το μέλλον τους με εμπιστοσύνη».

Το τουρκικό ναυτικό παρέλαβε μία φρεγάτα τουρκικής ναυπήγησης, ένα μη επανδρωμένο σκάφος που μπορεί να μεταφέρει και οπλικά συστήματα, ένα πλοίο υποστήριξης μάχης, το οποίο μπορεί να μεταφέρει και μη επανδρωμένα σκάφη, και ένα πλοίο γενικής υποστήριξης.

Τα νέα πλοία, καθένα από τα οποία θα χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικές αποστολές, «θα ενισχύσουν την ισχύ του τουρκικού ναυτικού στη ‘Γαλάζια Πατρίδα’», δήλωσε ο Ερντογάν.

Στην ομιλία του κατά την τελετή, σημείωσε, μάλιστα, πως «δεν αρκούμαστε στην παράδοση των πλοίων μας, παραδίδουμε στο ναυτικό μας το πρώτο στον κόσμο μη επανδρωμένο όχημα επιφανείας με δυνατότητα ηλεκτρονικού πολέμου».

«Το 2002, το μέγεθος του προϋπολογισμού των αμυντικών μας προγραμμάτων ήταν 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ σήμερα το ίδιο ποσό έχει αυξηθεί 16 φορές και έχει φτάσει περίπου τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια», προσέθεσε, την ώρα που ο λαός του… πεινάει.

«Ο Νετανιάχου είναι ο σημερινός Φύρερ»

Στη συνέχεια, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε, για μία ακόμη φορά, σφοδρή επίθεση κατά του Ισραήλ και προσωπικά κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και εναντίον όσων στηρίζουν το Τελ Αβίβ.

«Αυτοί που οργανώνουν αριστερά και δεξιά αποστολές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, δεν έχουν δει τα παιδιά, τα μωρά και τις γυναίκες που δολοφονούνται βάναυσα εδώ και 105 ημέρες», τόνισε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «το μόνο που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ήταν τις γενοκτονικές βαρβαρότητες του Νετανιάχου, του σημερινού Φύρερ, και της ομάδας του, που τα μάτια τους είναι γεμάτα αίμα και μίσος εναντίον του παλαιστινιακού λαού».

Θα συνεχίσει τα χτυπήματα σε Συρία και Ιράκ

«Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να αποξηρανθούν οι τρομοκρατικοί βάλτοι στη Συρία και το Ιράκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις τουρκικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών του PKK, που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα του έχασε 21 στρατιώτες σε επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο βόρειο Ιράκ και την Συρία, από τις οποίες, όμως, πέθαναν και δύο μικρά παιδιά Κούρδων.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση