HomeHL-GreeceGreek Mafia: Ο «πόλεμος» για τα λαθραία τσιγάρα πίσω από τα συμβόλαια θανάτου – Αναζητούν «ορφανό» DNA οι Αρχές

Greek Mafia: Ο «πόλεμος» για τα λαθραία τσιγάρα πίσω από τα συμβόλαια θανάτου – Αναζητούν «ορφανό» DNA οι Αρχές

Η εγκληματική οργάνωση ήθελε να εξοντώσει Σκαφτούρο και Ρουμπέτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην παράνομη δράση κυκλωμάτων για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων εντοπίζεται το κίνητρο των δολοφονιών της Greek Mafia, καθώς τα στοιχεία των Αρχών δείχνουν ότι η ομάδα των εκτελεστών ήθελε να μπει στην συγκεκριμένη παράνομη δραστηριότητα που κυριαρχούσε ο Γιάννης Σκαφτούρος και ο Βασίλης Ρουμπέτης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ήταν δύο πρόσωπα τα οποία οι εκτελεστές ήθελαν να βγάλουν από τον χώρο προκειμένου να είναι οι μόνοι πρωταγωνιστές στο λαθρεμπόριο.

Ο «χάρτης» των γεγονότων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η εγκληματική οργάνωση σκότωσε τον Γιάννη Σκαφτούρο και στη συνέχεια ο Βασίλης Ρουμπέτης έμαθε τον εκτελεστή του φίλου και συνεργάτη του στο λαθρεμπόριο τσιγάρων. Τότε έβαλε βόμβα και ανατίναξε το αυτοκίνητο του εκτελεστή.

Έτσι ξεκίνησε η αντεπίθεση από την εγκληματική οργάνωση που σκότωσε τον Ρουμπέτη. Ακολούθησαν οι εκρήξεις στα εργοστάσια, καθώς επίσης και σε αποθήκες με βυτιοφόρα που ανήκουν σε συγγενικά πρόσωπα του Σκαφτούρου.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να εντοπίσουν στον Ασπρόπυργο το επιχειρησιακό αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να παρακολουθούν τις κινήσεις του Βασίλη Ρουμπέτη.

Παρά το γεγονός ότι το όχημα βρισκόταν στα χέρια των Αρχών, οι εκτελεστές δεν πτοήθηκαν και προχώρησαν στην εκτέλεση του Ρουμπέτη.

Οι Αρχές εντόπισαν μέσα στο αυτοκίνητο δύο επιχειρησιακά κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι εκτελεστές για να έχουν το στίγμα του Ρουμπέτη και να τον παρακολουθούν στενά. Τα κινητά αγοράστηκαν από την Ουκρανία, ωστόσο δεν υπήρξαν περισσότερα στοιχεία.

Το «ορφανό» DNA

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εντοπίστηκε και «ορφανό» DNA τόσο στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, όσο και στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει και άλλο πρόσωπο της οργάνωσης το οποίο δεν έχει εντοπιστεί από την Αστυνομία.

ethnos.gr

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση