HomeHL-9Κρίσιμη κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Χ.

Κρίσιμη κατάσταση στην Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Χ.

Έκτακτη ανακοίνωση από τους ιατρούς του Κ.Ψ.Υ Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια ανησυχητική ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων (Γ.Ν.Χ.), αναφορικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου. Λόγω αναρρωτικών άδειων των δύο ψυχίατρων, η διοίκηση αναγκάζει να κάνουν και άλλες εφημερίες οι γιατροί!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο ψυχίατροι που παρέμειναν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ) Χανίων, αναλαμβάνουν πλέον όχι μόνο τις 15 εφημερίες τους τον μήνα, αλλά και τις επιπλέον ευθύνες για την Ψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Χ. Η κατάσταση αυτή, προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια και την ποιότητα της ψυχικής υγείας των ασθενών.

Ειδικότερα, το Κ.Ψ.Υ Χανίων, που εξυπηρετεί τη Δομή Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, την Κινητή Μονάδα, την Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, και τα Εξωτερικά Ιατρεία, βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση. Οι ιατροί επισημαίνουν ότι η υπολειτουργία του κέντρου έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών, θέτοντας τον πληθυσμό σε κίνδυνο.

Η ανακοίνωση των γιατρών:

Εξ αιτίας των αναρρωτικών αδειών και των δυο ψυχίατρων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Χ , αναγκάζει η διοίκηση του Γ.Ν.Χ τους δυο ψυχιάτρους που απέμειναν στο Κ.Ψ.Υ Χανίων (εκ των οποίων ο ένας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα υγείας σήμερα )  ,εκτός από τις 15 εφημερίες που κάνει ο καθ΄ ένας τον μήνα να εφημερεύουν και επιπλέον για το Γ.Ν. Χανίων –Ψυχιατρική Κλινική .

Το Κ.Ψ.Υ Χανίων βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση και αναγκαστικά θα υπολειτουργεί , με ότι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί (Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ,Κινητή Μονάδα, Κατ΄ Οίκον Νοσηλεία, Εξωτερικά Ιατρεία).

Ως ιατροί έχουμε ήδη ξεπεράσει τα όρια μας και επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια στο άμεσο μέλλον .

 

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση